Рукомет Рукомет/Извештаји

Trijumf Zvezde u Nišu posle prekida meča

Autor: CZBG, rkcrvenazvezda.rs

Rukometaši Crvene zvezde savladali su ekipu Železničara na gostovanju u Nišu rezultatom 28:27 u okviru sedmog kola Super lige Srbije. Ekipa Nenada Peruničića se odlepila sredinom prvog poluvremena, stekla zavidnu prednost i na kraju zasluženo slavila u meču koji je obeležio prekid i povlačenje domaće ekipe sa terena u finišu.

Crveno-beli su od samog početka znali šta hoće u Nišu. Domaći su poslednji put poveli u sedmom minutu sa 3:2, a zatim crveno-beli kontrolišu dešavanja na terenu do samog kraja. Imali su vođstvo od 5:4, a nešto kasnije na semaforu je pisalo 6:6. Zvezda je od tada zaigrala još bolje i odlučnije, čvrsto u odbrani, pa je stekla i pet golova razlike za 13:8. Železničar je pokušavao da se vrati u igru, ali je Voja Brajović pogodio mrežu domaćih i vratio plus pet (14:9). Do poluvremena je prednost ekipe Nenada Peruničića ipak smanjena. Viktor Matičić je u finišu prvog dela realizovao sedmerac, a niški igrači su smanjili na 13:16 posle prvih 30 minuta.

CAM00238
rkcrvenazvezda.rs

Beogradski tim je nastavio sa odličnom igrom na početku drugog poluvremena, pa je prednost ponovo dostigla pet golova razlike (25:20). Ipak, domaći tim postiže dva gola u nizu, pa trener crveno-belih reaguje tajm-autom. Međutim, situacija se odvija u korist Železničara. Postižu gol iz kontre, a zatim Zlatanović brani sedmerac Matičiću. Posle jedne sporne lopte koja je završila u autu, klupa domaćih je oštro protestovala, jer su sudije dodelile loptu Zvezdi. Dejan Zlatanović, čuvar mreže domaćih i najbolji golman u ligi, branio je na visokom nivou, ali nije mogao da zaustavi udarac Darka Todorovića iz sedmerca, posle koga je Zvezda povela sa 26:23. Železničar u 56. minutu iz sedmerca stiže na samo gol zaostatka (25:26), a crveno-beli uzvraćaju pogotkom mladog Dejana Babića, koji se odlično snašao u jednoj situaciji i zatresao mrežu za 27:25. Železničar ponovo smanjuje na samo gol zaostatka, a Babić ponovo postiže gol za 28:26 u korist Crvene zvezde. Rukometaši Železničara gube loptu, a zatim se povlače sa terena nezadovoljni suđenjem u trenutku kada je na semaforu vreme pokazivalo 58. minut i 39 sekundi. Igrači Zvezde čestitaju jedan drugom zasluženu pobedu u meču koji je obeležilo povlačenje sa terena domaćih i skandal kakav dugo nije viđen u srpskom rukometu. Međutim, igrači Železničara su se ipak vratili na teren, pa je meč nastavljen, a u preostalom vremenu domaći su uspeli da ublaže poraz na konačnih 27:28.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Stefan Radoničić sa sedam pogodaka, Viktor Matičić se šest puta upisao u strelce, dok je Vojislav Brajović postigao pet golova. U ekipi Železničara Milan Pavlov je zabeležio osam, a Davor Basarić šest pogodaka. Crveno-beli su inače doputovali u Niš bez dva vrlo važna igrača, Stefana Alčakovića, koji ima stomačni virus i Uroša Vukovića, koji ima problema sa laktom.

Železničar – Crvena zvezda 27:28 (13:16)

Niš – Dvorana: Čair. Gledalaca: 400. Sudije: Boričić i Marković. Sedmerci: Železničar 5 (4), Crvena zvezda 6 (3). Isključenja: Železničar 22, Crvena zvezda 12 minuta.

Železničar: Jelovac, Porobić 1, Pavlović 3, B. Stefanović 1, Dolić, G. Denić 4, Pernar, S. Stefanović, Mitrović, Mađar, Stojanović, Damnjanović, Pavlov 8 (3), Petković 4 (1), Zlatanović (15 odbrana, tri sedmerca), Basarić 6.

Crvena zvezda: Simić, Popović, Slobodan Dimitrić, Protić 3, Antelj, Radoničić 7, Todorović 2 (1), Cupara (10 odbrana, jedan sedmerac), Šotić, Nešovanović 2, Matičić 6 (2), Stanko Dimitrić, Babić 3, L. Denić, Brajović 5, Milutinović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама