Ukoliko crveno-beli prođu dalje, biće u grupi sa Partizanom, koji se direktno plasirao u elitu na osnovu specijalne pozivnice LEN. Ali, imaće veoma težak zadatak protiv aktuelnog šampiona Hrvatske i Regionalne lige.

– Dobili smo najjačeg mogućeg protivnika. Moramo biti realni i prepustiti njima ulogu favorita. Te dve utakmice biće veliko iskustvo za nas, a eliminacija Primorja bila bi nenormalan uspeh – smatra trener beogradskog kluba Dejan Savić.

Tim iz Rijeke se plasirao u treći krug kvalifikacija sa sve tri pobede u drugoj rundi, u Zagrebu su bili bolji od Jadrana, Marseja i Mladosti. Iskusna ekipa Primorja beleži dobre rezultate i u Triglav regionalnoj ligi, gde ima maksimalan učinak posle tri kola.

– Mi smo tek na početku, ekipa je veoma mlada i oscilacije su normalne. Videlo se na kvalifikacionom turniru druge runde u Hamburgu da još tražimo našu igru. Ali, nema predaje. Nadamo se da će nam navijači pomoći da zabeležimo povoljan rezultat u prvom meču – poručuje Savić.

Radnički će imati lakši zadatak protiv Oradee, za koju nastupa nekoliko srpskih igrača: Marko Avramović, Miloš Korolija, Vojislav Čupić…

– Smatram da je Oradea protivnik po meri. Možemo da igramo sa njima, ali nas opominje nedavni poraz od istog protivnika na turniru u Istanbulu. Gledajući ostale parove, dobro smo prošli. Međutim, moramo dobro da se pripremimo – rekao je kapiten Kragujevčana Aleksandar Ćirić.

Pobednici mečeva Zvezda – Primorje i Budimpešta – Solnok, ići će u B grupu grupne faze Lige šampiona gde su: Partizan (Srbija), Galatasaraj (Turska), Špandau (Nemačka) i Jug (Hrvatska). Bolji iz duela Pro Reko – Mladost i Radnički – Oradea, igraće u grupi A, zajedno sa: Barseloneom (Španija), Egerom (Mađarska), Brešom (Italija) i Olimpijakosom (Grčka).

Partizan se direktno plasirao u Ligu šampiona na osnovu “vajl kard” koju je dobio od LEN. U Ligi šampiona direktno su i: Jug Dubrovnik (Hrvatska), branilac titule prvaka Evrope – Barseloneta (Španija), Špandau (Nemačka), Olimpijakos (Grčka), Eger (Mađarska), Breša (Italija) i Galatasaraj (Turska).

PAROVI BARAŽA
OSC – Solnok
Pro Reko – Mladost
C. zvezda – Primorje
Radnički – Oradea
* Mečevi se igraju 29. oktobra i 12. novembra