Ватерполо Ватерполо/Вести

Zvezda protiv Primorja u 3. kolu kvalifikacija za LŠ

Autor: CZBG

Vaterpolisti Zvezde su za protivnika u 3. kolu kvalifikacija za ligu šampiona dobili riječko Primorje. Prvi susret na programu je 29. oktobra u Beogradu, dok je revanš u Rijeci zakazan za 12. novembar.

Primorje, koje je i aktuelni šampion Hrvatske i jadranske lige, ima veoma kvalitetan sastav sa nekoliko hrvatskih reprezentativaca pojačanih sa Rumunom Raduom na poziciji centra, te Špancem Havijerom Garsijom na krilu, a u timu su i Crnogorci, golman Lazović i Petrović. Gol Primorja čuva iskusni Vićan, najveća opasnost preti od Sandra Sukna (jedan od najboljih strelaca hrvatske reprezentacije), iskusnog Damira Burića (prošle sezone član kragujevačkog Radničkog), te Petra Muslima (još jedan reprezentativac).

Primorje se za 3. krug kvalifikacija plasiralo igrajući utakmice u grupi u Zagrebu, gde su sa 3 pobede osvojili prvo mesto u grupi i to nad ekipama Marselja 17:8, Jadrana HN 11:4, te Mladosti Zg 7:6. Utisak je da Riječani još uvek nisu u pravoj formi, imali smo ih priliku gledati u nedavnom duelu sa ekipom Partizana kada su slavili pobedu golom u bukvalno zadnjoj sekundi. Činjenica je da je Primorje favorit, ali ni naša ekipa nije bez šansi.

 

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама