Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда започела Нову годину са +30

Фото: Euroleague.net

Аутор: ЦЗБГ, Иван Ј. 

Одличан старт изабраника Драгана Шакоте за почетак 2020. и леп поклон за преко 16.000 навијача у Штарк Арени. Звезда је убедљиво савладала Бајерн 93:63 (25:13 28:18 18:15 22:17) . То је била шеста победа у последњих осам утакмица у Евролиги и тренутно се налазимо у најбољој форми када је цела лига у питању. 

Фото: Euroleague.net

 

Сетите се једног од Радоњизма нашег тренера. Често би одговор на питање како је добио неки меч био: Strong defense and easy transition points. Управо тако је Звезда данас победила Бајерн. Додуше, прво кроз контролисани напад а онда и убрзавањем у нападу после добрих одбрана где је Лоренцо показао још једном да се ту одлично сналази, а имаће помоћ и у лику Кевина Пантера. Ваља нагласити да је одбрана почела да функционише оног тренутка када смо почели да бранимо њихову пик игру, натерали њихове високе играче да се намуче и рударе за сваки поен и максимално отежали спољној линији. Руку на срце, та спољна линија Бајерна нам је пуно помогла јер су и неке отворене шутеве промашили. Са друге стране, Звезда није силила преко шута већ је ширину тражила преко унутрашњих играча. Помогли су пуно у првом полувремену Кузмић, Штимац и Јагодић Куриџа који се мало опустио и показао да а нипошто не смете остављати самог у шуту. Сјајну ролу имао је и Давидовац. На полувремену је већ било 22 разлике за нас и већ се слутио епилог меча, остало је само да се види како ће се даље одвијати меч. Одвијао се добро за нас, енергетски нисмо посустали, већ смо подизали разлику до коначних 30 разлике на крају. 

Велика победа, али ћу се дотаћи мало и атмосфере која није она права. Хвала Богу, звиждука није било, али као да смо добили Златибор а не један велики Бајерн. Осећају се последице 0д раније и надамо се да ће се то брзо вратити на стари колосек. 

Следећи меч, играмо у Вилербану где ћемо на мегдан Асвелу у мечу који представља борбу за топ 8. Честитке играчима и стручном штабу на победи. 

Црвена звезда – Бајерн 93:63 (25:13, 28:18, 18:15, 22:17)

Дворана: Штарк Арена
Судије: Патернико, Перез, Бауманис

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Kузмић 9, Пантер 15, Браун 15, Берон 13, Лазић 6, Берон 10, Добрић, Јагодић Kуриџа 7, Џенкинс 3, Симанић 2, Јовановић, Штимац 13

БАЈЕРН МИНХЕН: Kинг, Kопонен, Монро 20, Лучић 11, Ло 6, Ђедовић, Ципсер 6, Нелсон, Флакадори, Лесор 2, Хуестис 2, Радошевић 5

Скочи на траку са алаткама