Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Звезда дочекује Бајерн

Били Берон

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују екипу Бајерна у четвртак од 19 часова (Штарк Арена) у утакмици 17.кола Евролиге.

Црвено-бели су новогодишње празнике провели радно, пошто су тренирали и 31.децембра, а и 1.јануара Нове Године од 17 часова, овога пута и уз присуство представника медија.

Први је о наредној утакмици и противнику из Минхена своја очекивања изнео тренер црвено-белих Драган Шакота, који је наравно, пре тога свима честитао Нову 2020. годину:

„Честитам свима Нову годину и желим им све најбоље у новој 2020. Наш циљ остаје И даље да покушамо да победимо у свакој утакмици. Класика је већ рећи да су тешке утакмице у Евролиги, Бајерн је стабилна екипа, имају добре резултате, прваци су, и очекујемо другачију екипу по начину играња од оних које смо играли у задње време. Јако су добро организовани у игри испод коша, из чека произилазе отворени шутеви, тиме се бавимо већ неколико дана, у нади да ћемо четвртак у пуној дворани, уз гласну подршку, одиграти добру утакмицу” рекао је тренер Црвене звезде.

Карте за ову утакмицу због Новогодишњих празника, по стандардним евролигашким ценама, пуштене су у продају већ 26.децембра у свим пословницама Тицкетс.рс, а екипа Црвене звезде након велике победе у Казању, жели да настави са добрим играма у елитном европском такмичењу.

Центар Црвене звезде Владимир Штимац:“ Свима за почетак Срећна Нова Година и све најбоље у 2020. Наше жеље у новој Години су – победе, на свим теренима у свим такмичењима, Евролига, АБА лига, домаћи куп, првенство. Што се тиче Бајерна са којим отварамо календарску годину, изванредна су екипа са изванредним тренером. Максимално смо окренути тој утакмици, спремали смо се , јуче смо имали тренинг, данас ево тренирамо, играћемо сваку утакмицу као да је последња.Често кажем биће грешака, биће свега, али морамо на крају сваке утакмице да изађемо са паркета са сазнањем да смо дали 100, па и 200 посто наших могућности“ рекао је Штимац у најави овог меча и позвао навијаче да дођу у што већем броју на утакмицу и пруже подршку екипи.

Ово ће бити тречи меч два клуба у Евролиги, Црвена звезда води са 2:0 у победама.Ти мечеви играни су још 2016.године.

Утакмица Црвена звезда мтс – Бајерн игра се у четвртак од 19 сати, а већ у понедељак од 17 часова црвено-бели у наставку АБА лиге дочекују у хали „Александар Николић“ екипу Крке у 14.колу регионалног такмичења.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама