Hokej Hokej/Najava utakmica

Zvezda za kraj regularnog dela protiv Medveščaka

Seniori hokejaškog kluba Crvena zvezda u subotu i nedelju (16. i 17. februar) od 16:15 časova (obe utakmice u istom terminu) odigraće poslednje dve utakmice u okviru regularnog dela IHL takmičenja. Nakon što su u poslednja dva dvomeča ubedljivo pobedili ekipe Mladosti i Zageba, crveno-beli oklopnici imaju želju da i trećeg predstavnika Hrvatske isprate sa mrežom napunjenom do vrha i tako pokažu da potpuno spremni očekuju predstojeći plej of.

Ekipa trnera Jovice Rusa igra ove sezone odlično i sa puno samopouzdanja. Pojačanja su se pokazala odlično i dobro su se uklopila u ekipu, a iskusni igrači poput Ristića i Popravke ulevaju dodatno samopouzdanje ostalim saigračima.

Ove dve utakmice su odlična prilika za dve stvari. Prvo za trenera Jovicu Rusa da isproba sve moguće taktike i kombinacije pred plej of, kao i da pruži priliku mlađim igračima da se dodatno nametnu, a druga prilika je za navijače.

Eh, da…dobro ste čuli – za navijače. Naime, ledena hala Pionir u glavnom zvrlji prazna kada naši hokejaši igraju svoje utakmice. Svaka čast za njih 60-70 redovnih, koji uvek dođu i pruže podršku našim hokejašima, ali naši igrači i stručni štab zaslužuju više od toga. Prošle sezone su vratili pehar prvaka države u klupske vitrine, a ove sezone bi te vitrine trebao da krasi i trofej IHL takmičenja. Ipak, kada dođe plej of (a počinje početkom marta meseca), znamo da će i hrvatke i posebno slovenačke ekipe, dati sve od sebe da spreče Zvezdu da zasedne na tron. Zato već sada, protiv Medveščaka, navijači treba da dođu u što većem broju i pruže podršku našim oklopnicima. Istina je da će se u isto vreme (u subotu) na Marakani igrati meč između Zvezde i Vojvodine, i da će u nedelju biti finale košarkaškog Kupa u Nišu, ali verujemo da ima onih koji će, ipak, ovog vikenda svratiti do ledene hale Pionir i pružiti podršku našim hokejašima. Posebno se nadamo da će crveno-bela armija navijača prepoznati potrebu da tu podršku pruži našim oklopnicima kada krene plej of i borba za titulu regionalnog prvaka.

Zato vas pozivamo kao i svaki put:

Foto: Czbg portal

2 Komentara

Kliknite da biste objavili komentar

  • Svaka čast momcima..Nadamo se tituli!!! Imam dilemu i pitanje da li se uopšte održava prvenstvo srbije u hokeju 2019. godine?

    • Pozdrav Igore! Savez pokušava nešto da skarabudži (da se tako izrazimo), ali da li će i šta biti od toga, ostaje nam svima da vidimo. U glavnom, bićete blagovremeno obavešteni o tome.

Skoči na traku sa alatkama