Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Remi u 172. večitom derbiju

Fudbaleri Crvene zvezde su remizirali u 172. večitom derbiju rezultatom 2:2. Naši prvotimci su bili dominantniji tim tokom celog meča, čemu su svedočile brojne prilike crveno-belih među kojima su dve prečke i stativa. Golove za tim Vladana Milojevića su postigli Uroš Spajić i Šerif Endiaje, dok je asistenciju upisao In Bom Hvang. 

 

Crvena zvezda – Partizan 2:2 (1:1)
 
Stadion: “Rajko Mitić”. 
 
Sudija: Pavle Ilić. 
 
Strelci: Spajić u 44. i Endiaje u 67. minutu za Crvenu zvezdu, a Saldanja u 45. i Kalulu u 49. minutu za Partizan.
 
Žuti kartoni: Kanga, Hvang (Crvena zvezda), Kalulu, Severina (Partizan).
 
Crveni karton: Severina (Partizan).
 
Crvena zvezda: Glazer, Mijailović, Spajić, Dragović (od 30. Điga), Rodić, Stamenić (od 56. Mimović), Hvang, Kanga (od 56. Olanjinka), Bukari, Ivanić (od 76. Katai), Endiaje. 
 
Rezerve: Popović, Nikolić, Mimović, Điga, Milosavljević, Radojević, Šljivić, Katai, Olanjinka, Kraso, Sremčević. 
 
Partizan: Jovanović, Stojković, Marković, Kovačević, Antić, Ovusu, Natho (od 63. Severina), Zahid (od 52. Kastiljo), Goh, Kalulu (od 82. Filipović), Saldanja (od 63. Baždar). 
 
Rezerve: Krunić, Saničanin, Severina, Kanute, Baždar, Sćekić, Kastiljo, Nikolić, De Medina, Filipović, Trifunović.
 
“Sevnula” je kontra Crvene zvezde već u četvrtom minutu meča. Posle oduzete lopte na našoj polovini terena, Ivanić je odličnim završnim pasom uposlio Endiajea, koji je izbio u situaciju jedan na jedan na jedan sa Jovanovićem. Golman večitog rivala je zaustavio udarac, ali i da je Senegalac postigao pogodak – ne bi bio priznat usled nedozvoljene pozicije. Samo tri minuta kasnije veliku priliku je propustio Stamenić, nakon povratnog dodavanja raspoloženog Ivanića. Mladi vezista je šutirao tik pored leve stative protivničkog gola. Nastavila je sa napadima četa Vladana Milojevića, a novu šansu je imao Endiaje. Bukari je probio po desnom boku i centrirao sa poludistance i idealno pronašao najisturenijeg saigrača. Šutirao je Endiaje levom nogom iz prve, unutrašnjim delom kopačke, ali pravo u Jovanovića. 
 
Posle odlično odbranjenog kornera, Crvena zvezda je mogla do vođstva ovoga puta preko Bukarija. Odlično je utrčao reprezentativac Gane na centaršut Rodića sa leve strane, te vrhom kopačke zahvatio loptu, koja je opet završila tik uz stativu. Probao je Ivanić glavom na isteku 18. minuta, ponovo posle ubačaja Rodića, ali je šutirao preko gola. 
 
Šut Kange iz slobodnog udarca je umalo završio u mreži, jer je lopta prošla pola metra iznad gola, dok je pre toga zakačila živi zid u 23. minutu. Nažalost zbog povrede kapiten Aleksandar Dragović je morao da završi utakmicu ranije, a poziciju štopera je zauzeo rezervista Naser Điga. U 34. minutu Bukari je šutirao desno iskosa, unutar kaznenog prostora, ali je protivnički čuvar mreže odbranio udarac. U narednom opasnom napadu našeg tima, Bukari se našao u ulozi asistenta kada je odložio pas Mijailovića, a borbeni fudbaler šutirao sa distance pravo u golmana večitog rivala. Manje od 60 sekundi kasnije zatresao se okvir gola prilikom udarca Ivanića iz mrtvog ugla. 
 
Prošao je sam po levoj strani vezista iz Bačkog Jarka i želeo iz mrtvog ugla da matira Jovanovića, ali se isprečila stativa. U 41. minutu Endiaje je postigao pogodak glavom na centaršut Ivanića, ali je gol poništen zbog minimalnog ofsajda. Neverovatnu šansu nije realizovao Bukari u 43. minutu kada nije iskoristio zicer, a lopta je završila u korneru. Ipak posle udarca iz ugla crveno-beli su poveli golom Spajića. Prekid je izveo Kanga, a posle gužve u šesnaetercu odlično je reagovao Spajić, koji je sa linije peterca zakucao loptu u mrežu. Ipak, rival je izjednačio rezultat preko Saldanje u 45. minutu. 
 
Večiti rival je preokrenuo rezultat u 49. minutu preko Kalulua. Brzo je mogla Crvena zvezda da odgovori preko Bukarija. Na odbijenu loptu na petercu je naleteo brzonogi krilni napadač, međutim iako su svi maltene videli izjednačujući pogodak crveno-belih – Marković je izbio loptu sa gol linije. Ciljao je glavom Endiaje, posle korenera koji je izveo Hvang, ali je udarac išao pravo u Jovanovića. Prekid je igrao veliku ulogu i ponovo je bio na strani Zvezde u 67. minutu. 
 
Hvang je još jednom centrirao iz korena, a Endiaje se samo poklonio na prvoj stativi i poslao loptu u nebranjeni deo mreže za 2:2. Nesportski potez smo videli u 74. minutu kada je Severina udario Endiajea laktom i zaradio drugi žuti, a samim tim i crveni karton. Ponovo je okvir gola bio saveznik večitog rivala u 78. minutu. Najviši je bio Senegalac u vazdušnom duelu, pa je posle udarca glavom Zvezdine devetke lopta  pogodila prečku. Još jednom smo bili opasni iz ofanzivnog kornera, Hvang je ubacio loptu na drugu stativu, dok je Điga šutirao glavom u sam ugao gola, ali je golman večitog rivala odbranio udarac.
 
U finišu meča smo pogodili još jednu prečku, kada je Mimović šutirao snažno nakon rikošeta u kaznenom prostoru rivala u 87. minutu. Igrao se 90. minut kada je Bukari iz neposredne blizine mogao do gola, ali nije imao dovoljno prostora za precizniji udarac.
 
Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama