Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Реми у 172. вечитом дербију

Фудбалери Црвене звезде су ремизирали у 172. вечитом дербију резултатом 2:2. Наши првотимци су били доминантнији тим током целог меча, чему су сведочиле бројне прилике црвено-белих међу којима су две пречке и статива. Голове за тим Владана Милојевића су постигли Урош Спајић и Шериф Ендиаје, док је асистенцију уписао Ин Бом Хванг. 

 

Црвена звезда – Партизан 2:2 (1:1)
 
Стадион: “Рајко Митић”. 
 
Судија: Павле Илић. 
 
Стрелци: Спајић у 44. и Ендиаје у 67. минуту за Црвену звезду, а Салдања у 45. и Калулу у 49. минуту за Партизан.
 
Жути картони: Канга, Хванг (Црвена звезда), Калулу, Северина (Партизан).
 
Црвени картон: Северина (Партизан).
 
Црвена звезда: Глазер, Мијаиловић, Спајић, Драговић (од 30. Ђига), Родић, Стаменић (од 56. Мимовић), Хванг, Канга (од 56. Олањинка), Букари, Иванић (од 76. Катаи), Ендиаје. 
 
Резерве: Поповић, Николић, Мимовић, Ђига, Милосављевић, Радојевић, Шљивић, Катаи, Олањинка, Красо, Сремчевић. 
 
Партизан: Јовановић, Стојковић, Марковић, Ковачевић, Антић, Овусу, Натхо (од 63. Северина), Захид (од 52. Кастиљо), Гох, Калулу (од 82. Филиповић), Салдања (од 63. Баждар). 
 
Резерве: Крунић, Саничанин, Северина, Кануте, Баждар, Сћекић, Кастиљо, Николић, Де Медина, Филиповић, Трифуновић.
 
“Севнула” је контра Црвене звезде већ у четвртом минуту меча. После одузете лопте на нашој половини терена, Иванић је одличним завршним пасом упослио Ендиајеа, који је избио у ситуацију један на један на један са Јовановићем. Голман вечитог ривала је зауставио ударац, али и да је Сенегалац постигао погодак – не би био признат услед недозвољене позиције. Само три минута касније велику прилику је пропустио Стаменић, након повратног додавања расположеног Иванића. Млади везиста је шутирао тик поред леве стативе противничког гола. Наставила је са нападима чета Владана Милојевића, а нову шансу је имао Ендиаје. Букари је пробио по десном боку и центрирао са полудистанце и идеално пронашао најистуренијег саиграча. Шутирао је Ендиаје левом ногом из прве, унутрашњим делом копачке, али право у Јовановића. 
 
После одлично одбрањеног корнера, Црвена звезда је могла до вођства овога пута преко Букарија. Одлично је утрчао репрезентативац Гане на центаршут Родића са леве стране, те врхом копачке захватио лопту, која је опет завршила тик уз стативу. Пробао је Иванић главом на истеку 18. минута, поново после убачаја Родића, али је шутирао преко гола. 
 
Шут Канге из слободног ударца је умало завршио у мрежи, јер је лопта прошла пола метра изнад гола, док је пре тога закачила живи зид у 23. минуту. Нажалост због повреде капитен Александар Драговић је морао да заврши утакмицу раније, а позицију штопера је заузео резервиста Насер Ђига. У 34. минуту Букари је шутирао десно искоса, унутар казненог простора, али је противнички чувар мреже одбранио ударац. У наредном опасном нападу нашег тима, Букари се нашао у улози асистента када је одложио пас Мијаиловића, а борбени фудбалер шутирао са дистанце право у голмана вечитог ривала. Мање од 60 секунди касније затресао се оквир гола приликом ударца Иванића из мртвог угла. 
 
Прошао је сам по левој страни везиста из Бачког Јарка и желео из мртвог угла да матира Јовановића, али се испречила статива. У 41. минуту Ендиаје је постигао погодак главом на центаршут Иванића, али је гол поништен због минималног офсајда. Невероватну шансу није реализовао Букари у 43. минуту када није искористио зицер, а лопта је завршила у корнеру. Ипак после ударца из угла црвено-бели су повели голом Спајића. Прекид је извео Канга, а после гужве у шеснаетерцу одлично је реаговао Спајић, који је са линије петерца закуцао лопту у мрежу. Ипак, ривал је изједначио резултат преко Салдање у 45. минуту. 
 
Вечити ривал је преокренуо резултат у 49. минуту преко Калулуа. Брзо је могла Црвена звезда да одговори преко Букарија. На одбијену лопту на петерцу је налетео брзоноги крилни нападач, међутим иако су сви малтене видели изједначујући погодак црвено-белих – Марковић је избио лопту са гол линије. Циљао је главом Ендиаје, после коренера који је извео Хванг, али је ударац ишао право у Јовановића. Прекид је играо велику улогу и поново је био на страни Звезде у 67. минуту. 
 
Хванг је још једном центрирао из корена, а Ендиаје се само поклонио на првој стативи и послао лопту у небрањени део мреже за 2:2. Неспортски потез смо видели у 74. минуту када је Северина ударио Ендиајеа лактом и зарадио други жути, а самим тим и црвени картон. Поново је оквир гола био савезник вечитог ривала у 78. минуту. Највиши је био Сенегалац у ваздушном дуелу, па је после ударца главом Звездине деветке лопта  погодила пречку. Још једном смо били опасни из офанзивног корнера, Хванг је убацио лопту на другу стативу, док је Ђига шутирао главом у сам угао гола, али је голман вечитог ривала одбранио ударац.
 
У финишу меча смо погодили још једну пречку, када је Мимовић шутирао снажно након рикошета у казненом простору ривала у 87. минуту. Играо се 90. минут када је Букари из непосредне близине могао до гола, али није имао довољно простора за прецизнији ударац.
 
Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама