Intervjui Hokej Hokej/Vesti CZBG

Podrška iz Holandije! Anić: Želim im mnogo sportske sreće i samo hrabro do titule!

Ivan Anić je do skoro pre godinu dana nosio dres Hokejaškog kluba Crvena zvezda. Ipak, na kraju prethodne sezone stameni bek je odlučio da promeni sredinu i ode u Holandiju gde trenutno nastupa za ekipu Zoetermer Panterse. 
Kontaktirali smo Anića da čujemo njegove utiske iz nove sredine, da ga pitamo koliko mu fale bivši saigrači, ali i da ga pitamo kako vidi predstojeće duele Crvene zvezde i Siska u polufinalu IHL-a (sreda, 6. mart).

Ivane, eto, skoro će godina dana kako si otišao iz Crvene zvezde u Holandiju. Da li nam moeš reći malo o svojim nastupima u sadašnjoj ekipi Zoetermer Pantersa i kolika je razlika između hokeja u Holandiji i Srbiji?
Anić: Upravo tako, kroz dva meseca biće tačno godinu dana otkako sam ovde. Veoma sam zadovoljan u ovoj ekipi u kojoj igram trenutno, imam dobru ulogu, odličnu minutažu i mislim da opravdavam sve to svojim partijama, tako da sam zadovoljan sve u svemu. Mi smo generalno tu negde sa Holanđanima, prošle godine smo ih i dobili na svetskom prvenstvu, tako da je nivo hokeja sličan. Jedino što ovde ima više ekipa, samim tim i više opcija.

Kako ti je sve to izgledalo posle Zvezde? Da li si uspeo da se privikneš i da li ti nedostaju drugari iz crveno-belog tabora?
Anić: Zanimljivo mi je, moram priznati. Novo okruženje, novi izazovi, prilika za nova dokazivanja, mislim da svakom igraču prija neka promena posle dužeg vremena provedenog u jednom klubu. Svakako mi najviše nedostaje svlačionica i ta naša atmosfera koja je uvek prisutna, ali s obzirom da su to sve moji drugari ceo život, stalno sam u kontaktu sa njima i igramo zajedno u reprezentaciji, tako da smo se i viđali tokom sezone.

Da li imaš želju da se jednog dana vratiš u srpski hokej, tačnije u redove Crvene zvezde?
Anić: Želja mi je svakako da jednog dana opet zaigram u Zvezdinom dresu i završim karijeru u Zvezdi, tako da se nadam da će biti prilike da se to i desi.

Zvezda igra polufinalnu seriju IHL-a protiv ekipe Siska. Pratiš li nastupe bivšeg kluba i imaš li poruku za bivše saigrače pred ovaj duel?
Anić: Pratim naravno. Gledam i navijam i iskreno se nadam da će tradicija protiv Siska da se nastavi i da će ih naši momci rešiti mnogo lakše nego prošle godine. Želim im mnogo sportske sreće i samo hrabro do titule!

Hvala ti na izdvojenom vremenu i srećno u nastavku karijere.
Anić: Hvala Vama na interesovanju. Veliki pozdrav Vašem portalu, svim ljubiteljima hokeja i navijačima Crvene zvezde!

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama