Хокеј Хокеј/Најава утакмица

Лештарић и Цвик зову навијаче и верују да Звезда може у финале ИХЛ-а

Хокејаши Црвене звезде добили су свог противника за полуфиналну серију регионалног ИХЛ такмичења. То је екипа Сиска која је у четвртфиналу била боља од екипе Славије. Подсетимо се да су црвено-бели већ раније обезбедили пролаз у полуфинале након што су у четвртфиналној серији са 3-0 победили екипу Војводине.

Пред први полуфиналну дуел са екипом Сиска (6. март, Ледена хвала Пионир), замолили смо Лазара Лештарића и Андреја Цвика да изнесу своја очекивања.

Шта очекујете од ове серије против Сиска?

Цвик: Свима нам је врло добро познат противник инзнамо да су са екипом Сиска увек занимљиве утакмице. Ово је већ трећи пут да се састајемо са њима у плеј-офу и надам се да ћемо опет изаћи као победници. Фокус нам је на утакмицама код куће, посебно из разлога што на гостовања, нажалост, идемо у слабијем саставу.
Лештарић: Очекујемо одличне утакмице као и до сада, али наравно да очекујемо и победу.

Да ли је форма екипе у благом паду у односу на регуларни део сезоне или су они мечеви са Војбодином били само загревање за полуфинале

Цвик: Мечеви са Војводином дефинитивно нису били наше најбоље издање, али против Сиска увек постоји мотив више и знам да сви једва чекамо да играмо са њима.
Лештарић: Што се форме тиче екипа је спремна. Мислим да смо у благој предности обзиром на то да смо победили три узастопне утакмице, док је Сисак одиграо свих пет.

Од кога вам прети највећа опасности из редова Сиска?

Цвик: Има тамо неколико добрих играча који знају да искористе наше грешке, али мислим да ми имамо генерално комплетнију је екипу. На крају ће све да се сведе на то ко ће мање грешака да направи и ко има већу жељу да победи.
Лештарић: Не бих да издвајам никога појединачно из противничке екипе као потенцијалну опасност.

Ваша порука/позив навијачима пред ове дуеле?

Цвик: Хтео бих овим путем да позовем све љубитеље хокеју и навијаче Црвене звезде да дођу, да нам помогну и буду додатно ветар у леђа. Видимо се!
Лештарић: Верујем у своје саиграча и, наравно, наше навијаче које овим путем позивам да дођу у што већем броју и да бодре Црвену звезду.

Скочи на траку са алаткама