Интервјуи Хокеј Хокеј/Вести ЦЗБГ

Подршка из Холандије! Анић: Желим им много спортске среће и само храбро до титуле!

Иван Анић је до скоро пре годину дана носио дрес Хокејашког клуба Црвена звезда. Ипак, на крају претходне сезоне стамени бек је одлучио да промени средину и оде у Холандију где тренутно наступа за екипу Зоетермер Пантерсе. 
Контактирали смо Анића да чујемо његове утиске из нове средине, да га питамо колико му фале бивши саиграчи, али и да га питамо како види предстојеће дуеле Црвене звезде и Сиска у полуфиналу ИХЛ-а (среда, 6. март).

Иване, ето, скоро ће година дана како си отишао из Црвене звезде у Холандију. Да ли нам моеш рећи мало о својим наступима у садашњој екипи Зоетермер Пантерса и колика је разлика између хокеја у Холандији и Србији?
Анић: Управо тако, кроз два месеца биће тачно годину дана откако сам овде. Веома сам задовољан у овој екипи у којој играм тренутно, имам добру улогу, одличну минутажу и мислим да оправдавам све то својим партијама, тако да сам задовољан све у свему. Ми смо генерално ту негде са Холанђанима, прошле године смо их и добили на светском првенству, тако да је ниво хокеја сличан. Једино што овде има више екипа, самим тим и више опција.

Како ти је све то изгледало после Звезде? Да ли си успео да се привикнеш и да ли ти недостају другари из црвено-белог табора?
Анић: Занимљиво ми је, морам признати. Ново окружење, нови изазови, прилика за нова доказивања, мислим да сваком играчу прија нека промена после дужег времена проведеног у једном клубу. Свакако ми највише недостаје свлачионица и та наша атмосфера која је увек присутна, али с обзиром да су то све моји другари цео живот, стално сам у контакту са њима и играмо заједно у репрезентацији, тако да смо се и виђали током сезоне.

Да ли имаш жељу да се једног дана вратиш у српски хокеј, тачније у редове Црвене звезде?
Анић: Жеља ми је свакако да једног дана опет заиграм у Звездином дресу и завршим каријеру у Звезди, тако да се надам да ће бити прилике да се то и деси.

Звезда игра полуфиналну серију ИХЛ-а против екипе Сиска. Пратиш ли наступе бившег клуба и имаш ли поруку за бивше саиграче пред овај дуел?
Анић: Пратим наравно. Гледам и навијам и искрено се надам да ће традиција против Сиска да се настави и да ће их наши момци решити много лакше него прошле године. Желим им много спортске среће и само храбро до титуле!

Хвала ти на издвојеном времену и срећно у наставку каријере.
Анић: Хвала Вама на интересовању. Велики поздрав Вашем порталу, свим љубитељима хокеја и навијачима Црвене звезде!

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама