Hokej Hokej/Izveštaji

Zvezda pobedom u Novom Sadu povela sa 2:0 u seriji

Hokejaši Crvene zvezde su slavili i drugi put protiv ekipe Vojvodine u četvrtfinalu plej-ofa.

Nakon što su se u Beogradu malo mučili u prve dve trećine, u Novom Sadu Zvezdini oklopnici su igrali mnogo opuštenije i lakše su stigli do pobede koja ih je odvela do prednosti od 2:0 u seriji. Sada je crveno-belima potrebna još jedna pobeda za plasman u polufinale, a za to će puleni Igora Kosovića imati priliku već u subotu.

Zvezda je svo vreme kontrolisala ovaj meč, a prvu trećunu je rešila u svoju korist golom Lazara Leštarića, koji je na sjajnu asistenciju Pavla Podunavca zakucao pak u mrežu domaćina.
U drugoj trećini, nakon deset minuta igre, na semaforu je stajalo 0:2, a strelac je bio Uglješa Novaković. Malo opuštanja je dalo krila Vojvodini koja je nedugo zatim smanjila na 1:2 preko Dušana Grkovića, što je bio i krajnji rezultat tog perioda.
U posledoj trećini Zvezdini hokejaši su dodali gas, pa su prvo preko Andrije Španjevića došli do vođstva od 1:3, da bi na 1:4 povisio Pavel Pčalin. Zvezda je već pri ovom rezultatu trebala i morala da mirnije privede meč kraju, ali je usledilo opuštanje i Vojvodina je prvo preko Vasilija Aiupova smanjila na 2:4, da bi na 5 minuta do kraje preko Aleha Makejičjakaua smanjili na 3:4. U poslednjih 2 minuta imali smo malu dramu jer je Vojvdina povukla golmana i igrala sa šest igrača u polju, ali Zvezdini hokejaši nisu dozvolili iznenađenje i priveli su meč kraju.

HK Vojvodina – SKHL Crvena zvezda 3:4 (0:1, 1:1, 2:2)

HK Vojvodina: Belić, Padalista, Grković 1, Marković, Mirkov, Racić, Vučurević (1 as), Čengeri, Danji, Nikolić, Radosavljević, Tomašević, Aiupov 1 (1 as), Jerković Karab, Makeičjakau 1, Đorđević (1 as), Gusarov, Popović. Trener: Skrak

SKHL Crvena zvezda: Stepanović, Zabelin, Dragović (1 as), Leštarić 1 (1 as), Novaković 1, Podunavac (2 as), Španjević 1, Čekmarev (1 as), Gvozdenović, Mitrović (1 as), M. Mladenović, Pčalin 1, Degterev, Kravljanac, Ščenkov, Cvik, Đinđić, K. Mladenović, Sinitsin. Trener: Kosović

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama