Хокеј Хокеј/Извештаји

Звезда победом у Новом Саду повела са 2:0 у серији

Хокејаши Црвене звезде су славили и други пут против екипе Војводине у четвртфиналу плеј-офа.

Након што су се у Београду мало мучили у прве две трећине, у Новом Саду Звездини оклопници су играли много опуштеније и лакше су стигли до победе која их је одвела до предности од 2:0 у серији. Сада је црвено-белима потребна још једна победа за пласман у полуфинале, а за то ће пулени Игора Косовића имати прилику већ у суботу.

Звезда је сво време контролисала овај меч, а прву трећуну је решила у своју корист голом Лазара Лештарића, који је на сјајну асистенцију Павла Подунавца закуцао пак у мрежу домаћина.
У другој трећини, након десет минута игре, на семафору је стајало 0:2, а стрелац је био Угљеша Новаковић. Мало опуштања је дало крила Војводини која је недуго затим смањила на 1:2 преко Душана Грковића, што је био и крајњи резултат тог периода.
У последој трећини Звездини хокејаши су додали гас, па су прво преко Андрије Шпањевића дошли до вођства од 1:3, да би на 1:4 повисио Павел Пчалин. Звезда је већ при овом резултату требала и морала да мирније приведе меч крају, али је уследило опуштање и Војводина је прво преко Василија Аиупова смањила на 2:4, да би на 5 минута до краје преко Алеха Макејичјакауа смањили на 3:4. У последњих 2 минута имали смо малу драму јер је Војвдина повукла голмана и играла са шест играча у пољу, али Звездини хокејаши нису дозволили изненађење и привели су меч крају.

ХК Војводина – СКХЛ Црвена звезда 3:4 (0:1, 1:1, 2:2)

ХК Војводина: Белић, Падалиста, Грковић 1, Марковић, Мирков, Рацић, Вучуревић (1 ас), Ченгери, Дањи, Николић, Радосављевић, Томашевић, Аиупов 1 (1 ас), Јерковић Караб, Макеичјакау 1, Ђорђевић (1 ас), Гусаров, Поповић. Тренер: Скрак

СКХЛ Црвена звезда: Степановић, Забелин, Драговић (1 ас), Лештарић 1 (1 ас), Новаковић 1, Подунавац (2 ас), Шпањевић 1, Чекмарев (1 ас), Гвозденовић, Митровић (1 ас), М. Младеновић, Пчалин 1, Дегтерев, Крављанац, Шченков, Цвик, Ђинђић, К. Младеновић, Синитсин. Тренер: Косовић

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама