Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Napredak – Crvena zvezda 0:1 (0:1)

Fudbaleri Crvene zvezde su slavili u 17. kolu Superlige Srbije protiv Napretka na gostovanju u Kruševcu, rezultatom 0:1. Jedini strelac za tim Baraka Bahara bio je Piter Olanjinka na asistenciju Jovana Mijatovića u sedmom minutu meča.

 

Napredak – Crvena zvezda 0:1 (0:1)
 
Stadion: “Mladost”, Kruševac.
 
Sudija: Jovan Šegrt.
 
Strelac: Olanjinka u 7. minutu.
 
Žuti kartoni: Vukajlović, Jović (Napredak).
 
Napredak: Bajić, S. Jovanović, Đeković, Marinković, Vukajlović, Krstić, Jović, Zličić, Ljubomirac (od 86. Nenadović), Đ. Jovanović (od 74. Stoiljković), Stanojlović (od 74. Bojović).
 
Rezerve: Balević, Babić, Blagojević, Bojović, Nenadović, Parađina, Pejčić, Ristić, Stevanović, Stoiljković, Tomić.
 
Crvena zvezda: Glazer, Nedeljković, Điga, Spajić, Nikolić, Mijailović, Hvang, Kraso (od 68. Kanga), Bukari, Olanjinka (od 85. Lučić), Mijatović (od 68. Endiaje).
 
Rezerve: Popović, Degenek, Ado, Kangva, Kanga, Ivanić, Kabić, Lučić, Mitrović, Endiaje.
 
Silovito su startovali meč izabranici Baraka Bahara, s obzirom na to da smo već u prvom minutu videli gužvu u šesnaestercu domaćina nakon prodora Olanjinke, dok je Mijatoviću malo falilo da sprovede loptu u mrežu, iako je bio okružen fudbalerima Napretka. Do prednosti je Crvena zvezda stigla već u sedmom minutu meča, kada je nakon prekida lopta došla do Mijatovića, koji je glavom pronašao Pitera Olanjinku, a povratnik u redove crveno-belih nakon povrede, bio je egzekutor efektnim udarcem sa ivice peterca, pogodivši prvi ugao gola Bajića. Igrao se 14. minut kada je Bukari napravio slalom na sredini terena i opalio po lopti sa velike distance, ali je njegov udarac završio preko prečke.
 
Novu minijaturu reprezentativca Gane videli smo u 26. minutu, kada je ponovo nanizao nekolicinu protivničkih fudbalera, a kada je došao do ivice šesnaesterca, uputio je silovit udarac levom, “slabijom” nogom, ali je lopta ponovo završila preko prečke. Igrali su se poslednji minuti prvog poluvremena, kada je sa ivice kaznenog prostora Kraso lepo gađao, ali je Bajić intervenisao i izbacio loptu u prvi korner za izabranike Baraka Bahara. Reprezentativac Obale Slonovače je iz udarca iz ugla pronašao Spajića, koji je šutirao tik pored stative, te se na pauzu otišlo minimalnom prednošću Crvene zvezde.
 
Čekalo se dugo na šansu u drugom poluvremenu i na jednoj i na drugoj strani, a u 63. minutu smo videli izglednu situaciju, kada je Nedeljković povukao loptu ka šesnaestercu Napretka, odložio za Hvanga, koji je ciljao levom nogom, ali je Bajić krajnjim naporima uspeo da sačuva svoju mrežu. Neverovatnu priliku imao je Bukari u 73. minutu meča, kada je prvo izbacio iz igre svog čuvara, a kada je delovalo da mu je ostao lakši deo posla, Bajić mu je stao na put, još jednom dobrom intervencijom. Pokušao je u 81. minutu Hvang na proigravanje Kange da iznenadi čuvara mreže Kruševljana, ali je golman opet bio na mestu, te izbacio loptu u korner. U 84. minutu je ponovo glavni akter bio Bukari, a ovoga puta je njegov specijalitet iz mrtvog ugla završio pored dalje stative Napretka. Iako je Crvena zvezda imala još nekoliko izglednih situacija, meč se završio našom minimalnom pobedom, a najvažnije je da smo upisali nova tri boda.
 
Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama