Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Bahar: Kada ne iskoristite šanse sledi kazna

Utiske posle poraza Crvene zvezde od Jang Bojsa rezultatom 2:0 u okviru petog kola grupne faze Lige šampiona je izneo šef stručnog štaba crveno-belih Barak Bahar.

– Startovali smo utakmicu veoma dobro. Igrali smo presing onako kako smo želeli. Mogli smo da postignemo tri gola u prvih šest minuta. Međutim, nismo iskoristili prilike, a utakmica je otišla u drugom smeru. Nakon dva primljena gola smo nastavili da napadamo i stvaramo šanse, ali ih nismo realizovali – istakao je Bahar. 
 
Osvrnuo se Barak Bahar na dosadašnji učinak u grupnoj fazi Lige šampiona. 
 
– Krivica je na svima. Završili smo na poslednjem mestu u grupi, što je svakako neuspeh. Moramo da gledamo na dobre stvari iz utakmica koje smo odigrali. Svaki meč smo igrali i davali sve od sebe. Nekad je potrebno i da vas sreća isprati, kako bi se utakmice završile drugačije. Moramo da podignemo glave i da razmišljamo o budućim izazovima. Lično, nikada ne odustajem i verujem u tim. 
 
Govorio je Bahar o defanzivnom segmentu igre našeg tima. 
 
– Primili smo “naivne” golove, ali to se dešava u fudbalu. Stvarali smo više prilika i veoma dobro smo napadali, ali se to na kraju nije videlo po rezultatu. 
 
Osvrnuo se glavni trener crveno-belih na broj stvorenih prilika. 
 
– Igrači moraju da realizuju šanse. Dešava se da promašujemo, imali smo šest ili sedam stopostotnih prilika. 
 
Nije želeo strateg našeg kluba da poredi Crvenu zvezdu sa Makabi Haifom. 
 
– Crvena zvezda i Makabi Haifa su potpuno drugačiji timovi. Igramo protiv različitih rivala, pa ne bih mogao da poredim. Razočaran sam rezultatom, mogu da kažem da smo pali na tom ispitu, ali imamo i dobre strane. Možemo da se osvrnemo i na dobre igre, na primer protiv Lajpciga, ali to je ostalo iza nas. Kada ne ostvarite pobedu to nije dobro – zaključio je Bahar.
 
Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama