Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Бахар: Када не искористите шансе следи казна

Утиске после пораза Црвене звезде од Јанг Бојса резултатом 2:0 у оквиру петог кола групне фазе Лиге шампиона је изнео шеф стручног штаба црвено-белих Барак Бахар.

– Стартовали смо утакмицу веома добро. Играли смо пресинг онако како смо желели. Могли смо да постигнемо три гола у првих шест минута. Међутим, нисмо искористили прилике, а утакмица је отишла у другом смеру. Након два примљена гола смо наставили да нападамо и стварамо шансе, али их нисмо реализовали – истакао је Бахар. 
 
Осврнуо се Барак Бахар на досадашњи учинак у групној фази Лиге шампиона. 
 
– Кривица је на свима. Завршили смо на последњем месту у групи, што је свакако неуспех. Морамо да гледамо на добре ствари из утакмица које смо одиграли. Сваки меч смо играли и давали све од себе. Некад је потребно и да вас срећа испрати, како би се утакмице завршиле другачије. Морамо да подигнемо главе и да размишљамо о будућим изазовима. Лично, никада не одустајем и верујем у тим. 
 
Говорио је Бахар о дефанзивном сегменту игре нашег тима. 
 
– Примили смо “наивне” голове, али то се дешава у фудбалу. Стварали смо више прилика и веома добро смо нападали, али се то на крају није видело по резултату. 
 
Осврнуо се главни тренер црвено-белих на број створених прилика. 
 
– Играчи морају да реализују шансе. Дешава се да промашујемо, имали смо шест или седам стопостотних прилика. 
 
Није желео стратег нашег клуба да пореди Црвену звезду са Макаби Хаифом. 
 
– Црвена звезда и Макаби Хаифа су потпуно другачији тимови. Играмо против различитих ривала, па не бих могао да поредим. Разочаран сам резултатом, могу да кажем да смо пали на том испиту, али имамо и добре стране. Можемо да се осврнемо и на добре игре, на пример против Лајпцига, али то је остало иза нас. Када не остварите победу то није добро – закључио је Бахар.
 
Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама