Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Црвена звезда Меридианбет славила у дербију против Будућности 95:86

Кошаркаши Црвене звезде победили су у Београдској арени екипу Будућности (95:86), у дербију шестог кола АБА лиге.

Пред 10500 гледалаца у Арени, Мајк Тоби је одиграо одличну утакмицу и био најефикаснији са 23 поена.

АБА лига, 6. коло:
Црвена звезда – Будућност 95:86
21:18, 32:24, 16:21, 26:23
Хала: Београдска арена
Судије: Дамир Јавор, Сашо Петек, Лука Кардум

Црвено-бели су у овој утакмицу били јачи за Немању Недовића који је одмах показао колико је недостајао овом тиму. Брига након сигурне и заслужене победе у којој је тим изгледао посебно нападачки много растерећеније представља повреда Адама Ханге који је поново осетио проблеме са коленом које га је мучило и претходне недеље.
Црвена звезда Меридианбет је контролисала дешавања на паркету имала и максималних плус 17 током утакмице, али се гост није предавао и стигао је крајем треће деонице на заостатак од само три поена.

Црвено бели су појачали ритам убацили важне шутеве (тројка Недовића минут и по пре краја је и решила дефинитивно питање победника) и тако савладали Будућност седми пут узастопно на свом паркету и уједно нанели први пораз у АБА лиги ове сезоне.

Најефикаснији на утакмици био је Мајк Тоби са 23 поена и шест скокова, Немања Недовић је убацио 16, уз четири асистенције, док је Шабаз Нејпир имао 14 поена и три асистенције. Двоцифрен је био још и Милош Теодосић са 10 поена и шест асистенција.

Код гостију су се истакли Мекинли Рајт са 17 поена и шест асистенција, Марвин Џонс је додао такође 17, Брендон Пол је убацио 14, а Флечер Меги 13 поена.

Тренер КК Црвена звезда Меридианбет Јанис Сферопулос: “Желим да честитам играчима на победи. Ми смо у ситуацији где градимо нашу игру, а како то радимо морамо и да побеђујемо и то је у овом моменту најбитније. Такође морам да кажем да морамо да будемо бољи и костантнији. Имали смо одличну офанзивну утакмицу, сјајне проценте, али дефанзивно нисмо били најбољи. Морамо да поправимо одбрану. Не смемо да дозволимо да примамо лаке поене. Када смо имали предност од 17 поена, престали смо да играмо добру кошарку, престали смо да радимо оно што нам је донело ту предност. Дозволили смо противнику да се врати. Морамо да пронађемо начин да се боримо у одбрани без обзира ако пре тога промашимо неке отворене шутеве. Задовољан сам победом, али исто тако сам уверен да можемо много боље да играмо” рекао је тренер црвено белих на конеференцији за медије.

У наредном колу екипа Црвене звезде гостује Задру, пре тога следи тешко гостовање Барселони у петак у Блауграни.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама