Hokej Hokej/Izveštaji

Zvezda protutnjala kroz Sisak za nastavak pobedničkog niza

Hokejaši Crvene zvezde su večeras odigrali verovatno jedan od svojih najboljih mečeva u poslednjih par sezona. Crveno-beli su dominirali tokom celog meča i zasluženo slavili protiv trenutno vodeće ekipe IHL-a.

KHL Sisak – SKHL Crvena zvezda 2:7 (2:2, 0:4, 0:1)

1.trećina 2:2
Odličan hokej je viđen u prvom periodu sa svega četiri gola. Kada kažemo svega četiri gola, mislimo na mnoštvo prilika i sa jedne i sa druge strane. Zvezda nije dobro počela meč jer je već nakon 4. minuta bilo 1:0 za Sisak. Strelac je bio Tajler Dil, a u tom trenutku naši oklopnici su imali igrača više. Ipak, crveno-beli su se brzo oporavili i sevnula je odlična kontra koju je povukao Marko Dragović, a egzekutor je bio Andrija Španjević za 1:1 (5. min). Nastavili su naši hokejaši dobro da klizaju i stvaraju prilike, pa je u 12. minuti na semaforu stajalo 1:2. Strelac za crveno-bele bio je Uglješa Novaković na asistenciju Vuka Kravljanca. I ekipa Siska je imala svoje prilike, a jednu od tih je iskoristila u 17. minuti kada je Ante Bebek pogodio za 2:2 što je i pored obostranih prilika u nastavku bio krajnji rezultat ovog perioda.

2.trećina 0:4
Kakva trećina crveno-belih! Ovo što su Zvezdini hokejaši pokazali u drugom periodu večerašnjeg duela je verovatno nešto najbolje što smo videli od naših hokejaša u poslednjih par sezona. Nakon odličnog početka i dve “mrtve” šanse koje naši oklopnici nisu iskoristili, Marko Maldenović je u 24. minutu pogodio za 2:3. Samo dva minuta posle toga na semaforu je stajalo 2:4. Strelac četvrtog pogotka bio je Uglješa Novaković, a asistirao mu je Igor Mitrović. U 31. minutu bilo je 2:5, a Alksa Gvozdenović je bio strelac. Šlag na tortu u ovoj trećini bilo je delo Andrije Španjevića koji je na asistenciju Marka Dragovića pogodio za 2:6.

3.trećina 0:1
Poslednji period igre je doneo manje kvalitetan hokej u odnosu na prve dve trećine najviše zbog toga jer su domaći igrači bili vidno frustrirani trenutnim rezultatom, pa smo u ovom periodu videli dosta isključenja na obe strane. Ipak, da upotpune odlično izdanje iz prve dve trećine, crveno-beli su preko Lazara Leštarića, na samo minut do kraja meča, postigli i sedmi pgodak za konačnih 2:7.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama