Хокеј Хокеј/Извештаји

Звезда протутњала кроз Сисак за наставак победничког низа

Хокејаши Црвене звезде су вечерас одиграли вероватно један од својих најбољих мечева у последњих пар сезона. Црвено-бели су доминирали током целог меча и заслужено славили против тренутно водеће екипе ИХЛ-а.

КХЛ Сисак – СКХЛ Црвена звезда 2:7 (2:2, 0:4, 0:1)

1.трећина 2:2
Одличан хокеј је виђен у првом периоду са свега четири гола. Када кажемо свега четири гола, мислимо на мноштво прилика и са једне и са друге стране. Звезда није добро почела меч јер је већ након 4. минута било 1:0 за Сисак. Стрелац је био Тајлер Дил, а у том тренутку наши оклопници су имали играча више. Ипак, црвено-бели су се брзо опоравили и севнула је одлична контра коју је повукао Марко Драговић, а егзекутор је био Андрија Шпањевић за 1:1 (5. мин). Наставили су наши хокејаши добро да клизају и стварају прилике, па је у 12. минути на семафору стајало 1:2. Стрелац за црвено-беле био је Угљеша Новаковић на асистенцију Вука Крављанца. И екипа Сиска је имала своје прилике, а једну од тих је искористила у 17. минути када је Анте Бебек погодио за 2:2 што је и поред обостраних прилика у наставку био крајњи резултат овог периода.

2.трећина 0:4
Каква трећина црвено-белих! Ово што су Звездини хокејаши показали у другом периоду вечерашњег дуела је вероватно нешто најбоље што смо видели од наших хокејаша у последњих пар сезона. Након одличног почетка и две “мртве” шансе које наши оклопници нису искористили, Марко Малденовић је у 24. минуту погодио за 2:3. Само два минута после тога на семафору је стајало 2:4. Стрелац четвртог поготка био је Угљеша Новаковић, а асистирао му је Игор Митровић. У 31. минуту било је 2:5, а Алкса Гвозденовић је био стрелац. Шлаг на торту у овој трећини било је дело Андрије Шпањевића који је на асистенцију Марка Драговића погодио за 2:6.

3.трећина 0:1
Последњи период игре је донео мање квалитетан хокеј у односу на прве две трећине највише због тога јер су домаћи играчи били видно фрустрирани тренутним резултатом, па смо у овом периоду видели доста искључења на обе стране. Ипак, да употпуне одлично издање из прве две трећине, црвено-бели су преко Лазара Лештарића, на само минут до краја меча, постигли и седми пгодак за коначних 2:7.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама