Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Радник 3:1 (1:0)

Савладали су фудбалери Црвене звезде екипу Радника резултатом 3:1 у оквиру 14. кола Суперлиге Србије, и у добром расположењу чекају уторак када у госте долази РБ Лајпциг. За тим Барака Бахара су погађали Јован Мијатовић, Урош Спајић и Гелор Канга после асистенција Мирка Иванића, Кингса Кангве и Владимира Лучића. 

 

Црвена звезда – Радник 3:1 (1:0)
 
Стадион: “Стадион Рајко Митић”. 
 
Гледалаца: 7813.
 
Судија: Данило Николић. 
 
Жути картони: Кочић, Дуроњић (Радник).
 
Стрелци: Мијатовић у 19, Спајић у 54. и Канга у 90. минуту за Црвену звезду, а Томашевић у 70. минуту за Радник.
 
Црвена звезда: Глазер, Недељковић, Ђига, Спајић, Митровић (од 46. Родић), Кангва, Канга, Иванић (од 60. Букари), Красо (од 76. Хванг), Мијатовић (од 60. Лучић), Ендиаје (од 46. Олањинка). 
 
Резерве: Поповић, Николић, Дегенек, Родић, Мијаиловић, Стаменић, Хванг, Букари, Лучић, Олањинка. 
 
Радник: Ранђеловић, Абубакар, Дуроњић (од 78. Чумић), Гашић (од 62. Богдановић), Хајдаревић, Јовић (од 78. Кадијевић), Кочић, Митошевић (од 87. Милић), Орешчанин, Томашевић (од 78. Мартинкевич), Врањанин. 
 
Резерве: Вукадиновић, Анђелковић, Баић, Богдановић, Чумић, Кадијевић, Мартинкевич, Милић, Милићевић, Енџије, Стојковић. 
 
Ушли су фудбалери Црвене звезде агресивно и нападачки у меч, док су гости били оријентисани на дефанзиву. Прву конкретнију прилику имао је Мијатовић у седмом минуту када је Красо прошао по десној страни и асистирао за нашег нападача који је шутирао преко гола. Милиметри су делили Красоа да у деветом минуту начне мрежу Радника, када је из волеја прописно намучио Ранђеловића, да би потом и из корнера Ендиаје шутирао главом преко гола. “Бункер” је пробијен у 19. минуту када је Иванић практично уштоповао лопту за Јована Мијатовића, а он фантастично погодио “малу” мрежу за вођство црвено-белих. 
 
Мамио је Красо аплаузе свих присутних на Маракани када је у 28. минуту након серије дриблинга упослио Ендиајеа, али је сенегалски нападач из нешто теже позиције шутирао поред гола. Нису могли гости да освоје ваздушни дуел против Мијатовића, па је наш нападач и у 40. минуту после корнера био највиши у скоку, али шутирао право у Ранђеловића. Најзапаженији у редовима нашег тима уз стрелца Мијатовића био је и Красо који је деловао као плејмејкер и “паковао” шансе, па је тако у 44. минуту пронашао Ендиајеа који није успео да погоди из дотрчавања. 
 
На старту другог полувремена је Бахар направио две промене, па је на терен послао Родића и Олањинку. Заслужио је беспрекорни Урош Спајић да сјајну партију крунише голом, што се и десило у 54. минуту када му је Кангва после скраћеног прекида центрирао, а искусни штопер у стилу нападача, трзнуо главом лопту и савладао Ранђеловића. Гледао је Бахар и у наставку ка клупи па су шансу добили Букари и Лучић. У карактеристичном продору је био Букари у 67. минуту када је утрчао испред голмана са десне стране, али је Ранђеловић изашао успешнији из тог дуела.
 
Гости су смањили резултат у 70. минуту када је Томашевић са 25 метара успео да погоди. Направио је Бахар и последњу измену у 76. минуту када је на терен послао Хванга како би добио на динамичности у средини терена. Не да се Недељковићу да постигне првенац у Звезди, иако неретко улази у прилике, па је тако и Ранђеловић одбранио ударац из 81. минута. Зицере су до краја меча имали Букари и Кангва, али је коначан резултат поставио Гелор Канга у 90. минуту. Комбиновали су Кангва и Лућић, а капитен младе репрезентације Србије је на непрописан начин заустављен у казненом простору ривала. Одговорност је преузео Канга и ставио тачку на меч. 
 
Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама