Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – РБ Лајпциг 1:2 (0:1)

Поражени су фудбалери Црвене звезде од РБ Лајпцига резултатом 1:2 у оквиру четвртог кола групне фазе Лиге шампиона. Могло је и другачије, поготово у другом полувремену када је Звезда имала и више од игре, али су гости били присебнији у кључним тренуцима и савладали тим Барака Бахара. 

 

Црвена звезда – РБ Лајпциг 1:2 (0:1)
 
Стадион: “Рајко Митић”. 
 
Гледалаца: 41961. 
 
Судија: Данијеле Орсато (Италија). 
 
Стрелци: Хенрикс (аутогол) у 81. минуту за Црвену звезду, а Симонс у 8. и Опенда у 77. минуту за РБ Лајпциг. 
 
Жути картони: Мијаиловић, Лучић, Иванић, Красо, Олањинка (Црвена звезда), Хенрикс, Симакан, Лукеба (РБ Лајпциг). 
 
Црвена звезда: Глазер, Ђига, Драговић, Родић (од 84. Катаи), Мијаиловић (од 46. Недељковић), Хванг, Канга, Лучић (од 78. Мијатовић), Иванић (од 69. Олањинка), Букари, Красо (од 46. Ендиаје). 
 
Резерве: Поповић, Недељковић, Дегенек, Спајић, Стаменић, Кангва, Катаи, Кабић, Митровић, Олањинка, Ендиаје, Мијатовић. 
 
РБ Лајпциг: Бласвич, Хенрикс, Симакан, Лукеба, Раум, Хаидара (од 82. Сајвалд), Шлагер (од 82. Кампл), Форсберг (од 70. Баумгартнер), Симонс (од 75. Карваљо), Опенда, Шешко (од 70. Клостерман). 
 
Резерве: Гулачи, Ленц, Поулсен, Сајвалд, Баумгартнер, Клостерман, Карваљо, Кампл.
 
Отежавали су гости кроз сталан пресинг фудбалерима нашег тима да изнесу лопту из последње линије и да креирају нешто конкретније. Управо као резултат тога стигао је и гол Симонса у осмом минуту када је након соло продора, ушао у казнени простор и погодио даљи угао. Покушала је Звезда да узврати преко Букарија када му је центрирао Родић у 11. минуту, али је лопта након ударца главом офанзивца из Гане, завршила поред стативе. Још опасније за Лајпциг је било у 17. минуту када је Мијаиловић центрирао, а Бласвич испустио лопту, но био за милисекунду бржи од Иванићевог клизећег старта и успео да исправи сопствени пропуст.
 
Спасио је Глазер Звезду у 44. минуту након деконцентрације у одбрани, када је Опенда освојио лопту и изашао испред њега, али је покушао да дрибла, што је наш чувар мреже одлично прчитао. Шансу је убрзо имао и Форсберг, али је са неколико метара шутирао преко гола.
 
Бахар је већ на старту другог дела игре направио две измене, па су се на терену нашли Недељковић и Ендиаје. Могао је управо Ендиаје одмах по првом контакту са лоптом да донесе изједначење, али је сувише дриблао и оклевао, те је на послетку Иванића коме је додао, успео да изблокира Симакан. Подигао је Канга на ноге Маракану када је у 50. минуту шутирао са дистанце, али је лопта завршила преко пречке. Но, већ у наредном минуту је Шешко са 20 метара у трку шутирао и погодио стативу, да би се убрзо Глазер истакао одличном интервенцијом након покушаја Опенде.
 
Шеф стручног штаба нашег тима је бацао све карте у навалу, те су се у игри нашли Олањинка и Мијатовић док је стратег Лајпцига појачавао дефанзиву. Одличну шансу је имао Олањинка у 74. минуту када је са пенала, из волеја гађао право у Бласвича, да би потом Ендиаје интервенисао на одбитак, и погодио голмана гостију, али се чинило да је био у недозвољеној позицији. Упркос великој иницијативи нашег тима, сјајно је истрчао контру Опенда у 77. минуту и матирао Глазера. Успела је Звезда да смањи у 81. минуту када је Канга центрирао, а лопту у сопствену мрежу послао Хенрикс. У финишу смо на терену видели и Катаи, али се резултат није променио, иако је Олањинка у надокнади времена имао сјајну прилику. Гађао је нигеријски нападач искоса са леве стране, али је Бласвич био добро позициониран и успео да одбрани. 
 
Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама