Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Тесном поразу од Монака кумовао пад у завршници – 76:82

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Монака резултатом 76:82 у 3. колу Евролиге.

Пред 19 хиљада гледалаца најефикаснији код црвено-белих били су Гедраитис са 20 и Недовић са 15 поена.

Црвено-бели овог пута нису успели да одбране домаћи терен и упишу другу победу, па сада имају скор 1-2.

Црвена звезда Меридианбет изгубила је тесно од Монака у утакмици у којој је била равноправна до последњих пет минута, а онда је допустила противнику серију 13:2 и на крају ипак пала без драме.

У врло чврстом мечу у којем су се екипе чак 23 пута смењивале у вођству, очекивало се да ће црвено-бели успети да узврате француском тиму, али то се није догодило. Шабаз Нејпијер и Милош Теодосић погодили су само по једну тројку и заједно шутирали 2/14 са дистанце, Рокас Гидраитис је после фуриозног старта (4/4 за три) стао у завршници, а у тренуцима одлуке Монако је искористио и то што у Звездином рекету није био први скакач црвено-белих Џоел Боломбој.

У победничком саставу дабл-дабл Мајк Џејмс је меч окончао са 18 поена и 11 асистенција. Испоратили су га Алфа Дијало са 12, као и Ели Окобо и Џон Браун са по 11 поена. Кемба Вокер је деби у Евролиги окончао са два поена.

Евролига 3. коло

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МОНАКО 76:82 (23:14, 21:24, 19:26, 13:18)
Дворана: Штарк Арена (Београд)
Судије: Саша Пукл, Саулиус Расијс, Лука Кардум.

Црвена звезда Меридианбет: Лазаревић, Теодосић 3, Ханга 5, Давидовац 3, Мотровић 6, Симоновић 6 (5 ск), Нејпир 7, Тоби, Боломбој 11, Илић, Недовић 15 (6 ас), Гиедраитис 20.

Монако: Окобо 11 (5 ск, 5 ас), Блосомгејм, Браун 11, Дијало 12 (8 ск), Корнели 5, Жете, Вокер 2, Мотиејунас 9, Утара 6, Хол 8, Џејмс 18 (11 ас).

Тренер КК Црвена звезда Меридианбет Душко Ивановић: – Мислим да је било егал до задња три минута, после смо направили кардиналане грешеке, после којих су они повели и после нисмо имали решења. Нећу да тражим никакво оправдање, нисмо још ухватили прави ритам, нисмо још дошли у ону праву форму, то није неко правило. Монако је играо са контактом, имали су више могућности да направе фаул, нису направили ни један, ми смо имали пет тако да нисмо били у могућност да играмо јачу одбрану у финишу меча – рекао је Ивановић.

Екипа у четвртак путује за Болоњу где ће у петак од 20.20 часова играти против Виртуса.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама