Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

Црвено-беле преокретом у Суботици до победе на премијери Суперлиге

Одбојкашице Црвене звезде савладале су у 1. колу нове сезоне БПШ Суперлиге Спартак у Суботици после пет сетова након преокрета – 3:2 (25:20, 21:25, 22:25, 25:20, 15:6).

Умео је Спартак да изненади Црвену звезду на старту шампионата чак и у најбољим данима нашег клуба, да слави и у „Шумицама“, али и у „Дудовој шуми“. Последњи пут у сезони 2019-20, која је прекинута услед пандемије вируса ковид, управо у 1. колу. Од тада Црвена звезда је нанизала девет победа, а вечерас и десету у низу.

Показале су изабранице Милана Гршића карактер, успеле да се издигну изнад ситуације, а Спартак да освоји прве сетове против нашег тима после близу три године.

Први сет је припао нашем тиму, који је пре свега сјајним сервисом и добром реализацијом Катарине Станковић успео да контролише дешавања. Иако је Спартак стигао до 15:15, није успео да парира Звезди, па је после тајм-аута уследила серија црвено-белих, Симона Матеска је била сјајна на сервису, Катарина Станковић у нападу што је резултирало да Звезда реши први период игре у своју корист 20:25 – 0:1. Катарина Станковић је освојила 8 поена у првом сету, уз само једну грешку у нападу.

Очекивало се да Звезда тако и настави, и поред доброг почетка Спартак и вођства од 3:0, Сашка Ђуровић је везала три узастопна поена, Катарина Станковић већ имала двоцифрени учинак. Звезда је контролисала резултат и игру до самог финиша, када је Спартак успео да смањи на 18:20. Милан Гршић је затражио тајм-аут, али није тргнуо свој тим, Спартак је продужио серију, Слађана Ерић бриљирала и искористила прву сет лопту за изједначење и шест од девет последњих поена домаће екипе за 25:21 – 1:1.

Црвена звезда је у тим тренуцима изгубила контролу над утакмицом, али и самопоуздање, па је Спартак и освајао поене и грешио, што је натерало Милана Гршића на нови тајм-аут. Тек по наставку меча Станковићева је освојила први поен из игре за наш тим, од само девет у трећем сету. Спартак је са 13 грешака испустио две сет лопте и умало сет у неизвесност, али Николина Лукић је узвратила грешку за преокрет и 25:22 – 2:1.

Осцилације су подсетиле на 2019. годину и на неугодну традицију када су у питању утакмице на старту шампионата у Суботици. Тада је Јелена Стојић показала зашто је капитен Црвене звезде и лидер. Десет од 18 поена освојила је у четвртом сету, Николина Лукић се надовезала са 7. Брзо је наш тим дошао до предности, Катарина Станковић је поентирала за 13:19, Саша Недељковић је затражио тајм-аут. До тада Звезда је имала само две грешке, из сервиса, ниједном у нападу. Од тада три везане грешке заредом, серија Спартака од пет везаних поена и два узастопна тајм-аута Милана Гршића. Није дошло до изненађења, Николина Лукић је одбила налет, Јелена Стојић освојила четири наредна поена, три заредом за изједначење и пети сет, 20:25 – 2:2.

Спартак није успео да се опорави, а Николина Лукић је нокаутирала противника са седам узастопних поена. Ана Јакшић и Лана Мијачић су донеле осам меч лопти, Лукићева подсетила на први мандат и прву искористила за прву победу у сезони, 6:15 – 2:3.

Капитен Јелена Стојић и Катарина Станковић су освојиле по 18 поена, Николина Лукић 15 (свих 15 у четвртом и петом сету), Сашка Ђуровић 9.

У наредном колу на Бањицу стиже екипа Уба, актуелни освајач Купа и вицешампион Суперлиге. Меч је на програму у петак 13. октобра од 20 часова уз директан пренос.

СПАРТАК – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2:3 (20:25, 25:21, 25:22, 20:25, 6:15)
Суботица, хала: СЦ „Дудова шума“. Гледалаца: 300. Судије: Драган Паповић, Божидар Рољ. Трајање меча: 124 минута.

СПАРТАК: Ерић 18, Јековић 3, Милојевић (либеро), Королија 12, Џаковић 3, Матић 13, Клисура 9, Баић 6, Јарамазовић 3, Димитрић. Нису играле: Жигић (либеро), Елизарова, Ристановић. Тренер: Саша Недељковић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ђуровић 9, Ђурђевић (либеро), Матеска 6, Јасек, Јакшић 6, Лукић 15, К.Станковић 18, Стојић 18, Јовановић, Мијачић 5. Нису играле: Обућина, Стаменковић, М.Станковић, Жигић (либеро). Тренер: Милан Гршић

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама