Blog Fudbal Fudbal/Vesti CZBG

“Skandalozni i otrcani na vojnom vozilu”: kako su strani mediji predstavili Zvezdu kao rivala u grupi Lige šampiona

Crvena zvezda na jučerašnjem žrebu saznala je imena rivala protiv kojih će se boriti u grupnoj fazi Lige šampiona. Imena koja je doneo žreb izazvala su interesovanja zvezdaške javnosti za Zvezdine rivale, a isto tako i strani mediji pokušali su da približe crveno-bele svojim čitaocima.

ENGLEZI NAGLAŠAVAJU POŠTOVANJE PREMA RIVALIMA

Skaj kaže da je “Mančester siti je treći put zaredom u Ligi šampiona uparen sa RB Lajpcigom, kao i Crvenom zvezdom iz Beograda i švajcarskim klubom Jang Bojsom”.

Ekspert Endi Brasel smatra da su Mančester siti i Lajpcig izgledni favoriti, ali da je Crvena zvezda veoma interesantna.

“Mislim da će Mančester Siti biti srećan ovim žrebom. RB Lajpcig radi rekonstrukciju kakvu nisu očekivali, poput Liverpula sa svojim veznim redom jer su ovog leta ostali bez četiri najbolja igrača. Ta dva tima će biti favoriti, sasvim jasno. Crvena zvezda je prilično interesantna. Njihov trener ima neverovatnu nedavnu istoriju trofeja u Izraelu. Jang Bojsi nisu tako jaki kao prethodnih godina, ali su pobedili Makabi iz Haife u plej-ofu.”

Gardijan piše da će putovanje u Beogradu biti izazovno, ali da Građani neće imati veliku prepreku da se nađu u nokaut fazi.

“U odbrani titule Mančester Siti će biti daleko od očaja jer je žreb protiv RB Lajpciga, Crvene zvezde i Jang Bojsa u Grupi G daleko od očajanja. Savladali su Lajpcig ukupnim rezultatom 8-1, uključujući pobedu u revanšu od 7-0 na Etihadu, skoro u martu u šesnaestini finala prošle sezone. Iako će gostovanje Crvenoj zvezdi pružiti izazovnu atmosferu, čini se da ima tek par ozbiljnih prepreka između Pepa Gvardiole i još jednog odlaska u nokaut fazu.”

San se bavio problemima Džoa Kola koje je imao pri izgovoru imena Crvene zvezde na jučerašnjem žrebu.

“Kol je obavljao profesionalan posao dok je čitao imena timova, ali imao je paniku kada je došao do jednog posebno. Pošto je Kol izvukao Crvenu zvezdu, odlučio je da tim nazove Red Star Belgrade, na šta se voditelj Pedro Pinto našalio da je bivši engleski reprezentativac “igrao na sigurno” svojim izborom fraze. Srpski klub se u zemljama engleskog govornog područja naziva Red Star Belgrade, dok se u domovini zove Crvena zvezda.”

NEMCI VERUJU U PROLAZ

Špigel podseća da su Bikovi već igrali sa Sitijem, a Crvenu zvezdu i Jang Bojs ne vidi kao veliku pretnju. “RB Lajpcig, koji je ispao od Mančester sitija pre minhenskog Bajerna u osmini finala, ponovo se sastaje sa Englezima u Grupi G. Uz još beogradsku Crvenu zvezdu i Jang Bojs iz Berna, dva rivala u grupi zbog kojih nada da će napredovati u Lajpcigu izgleda realno.”

Lajpcigerfoklscajtung takođe vidi rezervisano drugo mesto za nemački klub.

“RB protiv branioca titule: Pep Gvardiola i društvo su igrali protiv RB četiri puta i očigledno ne mogu da žive bez Lajpciga. RB igra u Grupi G protiv branioca titule Mančester sitija, Crvene zvezde iz Beograda i Jang Bojsa iz Berna. Prvo mesto je dodeljeno ekipi bivšeg beka Lajpciga, Joška Gvardiola. Drugo mesto bi trebalo da bude moguće za dvostruke pobednike Kupa Nemačke.”

Cajt se potrudio da predstavi trenera i igrački kadar crveno-belih

“Barak Bahar došao je u Crvenu zvezdu tek ovog leta i promptno ponovio ono što je uradio sa Makabijem iz Haife godinu dana ranije. Izraelac se plasirao u grupnu fazu Lige šampiona. Inače, to je tada postignuto pobedom u plej-ofu protiv Crvene zvezde.

 Najpoznatije ime sa nemačke tačke gledišta svakako je Aleksandar Dragović. Bivši fudbaler Leverkuzena je kapiten Crvene zvezde, ali Mirko Ivanić određuje tempo igre. Međutim, 29-godišnji plejmejker je već neko vreme van terena povređen, a trener Bahar je više puta rekao da će se Ivanić uskoro vratiti.

 Atmosfera na “beogradskoj Marakani”, kako se zove stadion Rajko Mitić, jedna je od najboljih u evropskom fudbalu. Najveći stadion u Srbiji može da primi skoro 60.000 navijača.’ Svi mi imamo mnogo emocija i uzavrelu atmosferu iz Beograda u našim glavama“, rekao je Eberl’.”

ŠVAJCARCI ČEKAJU OSVETU

Blik saopštava da su Bojsi mogli da prođu i bolje i gore na jučerašnjem žrebu.

“A tu je i Crvena zvezda. Tim koji je tesno savladao JB u plej-ofu Lige šampiona 2019. Pod skandaloznim i otrcanim okolnostima. Navijači JB nisu ni došli jer su se plašili srpskih ultrasa. Upravo takva okolnost je neodrživa. A onda je usledilo slavlje pobede fudbalera Crvene zvezde na vojnom vozilu oko stadiona, dok su Srbi sprečili poraženi tim da ode sa stadiona. Vozilo Jang Bojsa bilo je blokirano sat vremena. Nakon čega su Bernci intervenisali u Uefi…”

Cirih-tudej kaže “Crvena zvezda je bila jedna od manjih ekipa u trećem šeširu, ali je zbog vatrenih navijača veoma neugodan protivnik, posebno u gostima.”

SRF podseća da su Crvena Zvezda i Jang Bojs poznanici. “Tim iz Srbije, koji će se realno boriti sa JB za treće mesto, poznaje Bernce iz bliže prošlosti. U 2019. Jang Bojsi su se sastali sa šampionom Srbije u plej-ofu, ali su pali nakon dva remija (2-2, 1-1) zbog pravila golova u gostima koje je tada još uvek bilo na snazi.”

Berner Cajtung zadovoljan je što je iz trećeg šešira švajcarski klub dobio Crvenu zvezdu za rivala i kaže da je ‘račun otvoren’ aludirajući na 2019. godinu.

“Milan, Lacio, Salcburg ili Ajndhoven – to bi bili mogući rivali iz trećeg šešira. Došla je Crvena zvezda, šampion Srbije u poslednje četiri godine. Crvena zvezda je poslednji put igrala u Ligi šampiona 2019. godine i, osim pobede protiv Olimpijakosa, pretrpela je i velike poraze.

Srbi su tada stigli do Lige šampiona jer su pobedili Jang Bojse u plej-ofu. Zahvaljujući pravilu golova u gostima. Benito kaže: ‘Ovaj račun je još otvoren’.”

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama