Блог Фудбал Фудбал/Вести ЦЗБГ

“Скандалозни и отрцани на војном возилу”: како су страни медији представили Звезду као ривала у групи Лиге шампиона

Црвена звезда на јучерашњем жребу сазнала је имена ривала против којих ће се борити у групној фази Лиге шампиона. Имена која је донео жреб изазвала су интересовања звездашке јавности за Звездине ривале, а исто тако и страни медији покушали су да приближе црвено-беле својим читаоцима.

ЕНГЛЕЗИ НАГЛАШАВАЈУ ПОШТОВАЊЕ ПРЕМА РИВАЛИМА

Скај каже да је “Манчестер сити је трећи пут заредом у Лиги шампиона упарен са РБ Лајпцигом, као и Црвеном звездом из Београда и швајцарским клубом Јанг Бојсом”.

Експерт Енди Брасел сматра да су Манчестер сити и Лајпциг изгледни фаворити, али да је Црвена звезда веома интересантна.

“Мислим да ће Манчестер Сити бити срећан овим жребом. РБ Лајпциг ради реконструкцију какву нису очекивали, попут Ливерпула са својим везним редом јер су овог лета остали без четири најбоља играча. Та два тима ће бити фаворити, сасвим јасно. Црвена звезда је прилично интересантна. Њихов тренер има невероватну недавну историју трофеја у Израелу. Јанг Бојси нису тако јаки као претходних година, али су победили Макаби из Хаифе у плеј-офу.”

Гардијан пише да ће путовање у Београду бити изазовно, али да Грађани неће имати велику препреку да се нађу у нокаут фази.

“У одбрани титуле Манчестер Сити ће бити далеко од очаја јер је жреб против РБ Лајпцига, Црвене звезде и Јанг Бојса у Групи Г далеко од очајања. Савладали су Лајпциг укупним резултатом 8-1, укључујући победу у реваншу од 7-0 на Етихаду, скоро у марту у шеснаестини финала прошле сезоне. Иако ће гостовање Црвеној звезди пружити изазовну атмосферу, чини се да има тек пар озбиљних препрека између Пепа Гвардиоле и још једног одласка у нокаут фазу.”

Сан се бавио проблемима Џоа Кола које је имао при изговору имена Црвене звезде на јучерашњем жребу.

“Кол је обављао професионалан посао док је читао имена тимова, али имао је панику када је дошао до једног посебно. Пошто је Кол извукао Црвену звезду, одлучио је да тим назове Red Star Belgrade, на шта се водитељ Педро Пинто нашалио да је бивши енглески репрезентативац “играо на сигурно” својим избором фразе. Српски клуб се у земљама енглеског говорног подручја назива Red Star Belgrade, док се у домовини зове Црвена звезда.”

НЕМЦИ ВЕРУЈУ У ПРОЛАЗ

Шпигел подсећа да су Бикови већ играли са Ситијем, а Црвену звезду и Јанг Бојс не види као велику претњу. “РБ Лајпциг, који је испао од Манчестер ситија пре минхенског Бајерна у осмини финала, поново се састаје са Енглезима у Групи Г. Уз још београдску Црвену звезду и Јанг Бојс из Берна, два ривала у групи због којих нада да ће напредовати у Лајпцигу изгледа реално.”

Лајпцигерфоклсцајтунг такође види резервисано друго место за немачки клуб.

“РБ против браниоца титуле: Пеп Гвардиола и друштво су играли против РБ четири пута и очигледно не могу да живе без Лајпцига. РБ игра у Групи Г против браниоца титуле Манчестер ситија, Црвене звезде из Београда и Јанг Бојса из Берна. Прво место је додељено екипи бившег бека Лајпцига, Јошка Гвардиола. Друго место би требало да буде могуће за двоструке победнике Купа Немачке.”

Цајт се потрудио да представи тренера и играчки кадар црвено-белих

“Барак Бахар дошао је у Црвену звезду тек овог лета и промптно поновио оно што је урадио са Макабијем из Хаифе годину дана раније. Израелац се пласирао у групну фазу Лиге шампиона. Иначе, то је тада постигнуто победом у плеј-офу против Црвене звезде.

 Најпознатије име са немачке тачке гледишта свакако је Александар Драговић. Бивши фудбалер Леверкузена је капитен Црвене звезде, али Мирко Иванић одређује темпо игре. Међутим, 29-годишњи плејмејкер је већ неко време ван терена повређен, а тренер Бахар је више пута рекао да ће се Иванић ускоро вратити.

 Атмосфера на “београдској Маракани”, како се зове стадион Рајко Митић, једна је од најбољих у европском фудбалу. Највећи стадион у Србији може да прими скоро 60.000 навијача.’ Сви ми имамо много емоција и узаврелу атмосферу из Београда у нашим главама“, рекао је Еберл’.”

ШВАЈЦАРЦИ ЧЕКАЈУ ОСВЕТУ

Блик саопштава да су Бојси могли да прођу и боље и горе на јучерашњем жребу.

“А ту је и Црвена звезда. Тим који је тесно савладао ЈБ у плеј-офу Лиге шампиона 2019. Под скандалозним и отрцаним околностима. Навијачи ЈБ нису ни дошли јер су се плашили српских ултраса. Управо таква околност је неодржива. А онда је уследило славље победе фудбалера Црвене звезде на војном возилу око стадиона, док су Срби спречили поражени тим да оде са стадиона. Возило Јанг Бојса било је блокирано сат времена. Након чега су Бернци интервенисали у Уефи…”

Цирих-тудеј каже “Црвена звезда је била једна од мањих екипа у трећем шеширу, али је због ватрених навијача веома неугодан противник, посебно у гостима.”

СРФ подсећа да су Црвена Звезда и Јанг Бојс познаници. “Тим из Србије, који ће се реално борити са ЈБ за треће место, познаје Бернце из ближе прошлости. У 2019. Јанг Бојси су се састали са шампионом Србије у плеј-офу, али су пали након два ремија (2-2, 1-1) због правила голова у гостима које је тада још увек било на снази.”

Бернер Цајтунг задовољан је што је из трећег шешира швајцарски клуб добио Црвену звезду за ривала и каже да је ‘рачун отворен’ алудирајући на 2019. годину.

“Милан, Лацио, Салцбург или Ајндховен – то би били могући ривали из трећег шешира. Дошла је Црвена звезда, шампион Србије у последње четири године. Црвена звезда је последњи пут играла у Лиги шампиона 2019. године и, осим победе против Олимпијакоса, претрпела је и велике поразе.

Срби су тада стигли до Лиге шампиона јер су победили Јанг Бојсе у плеј-офу. Захваљујући правилу голова у гостима. Бенито каже: ‘Овај рачун је још отворен’.”

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама