Blog Košarka CZBG

Sezonske ne prodaju igrači nego ljubav prema Crvenoj zvezdi

Pred nama je verovatno nikad uzbudljivija košarkaška sezona.

Košarkaši Crvene zvezde u prethodnoj sezoni nisu uspeli da naprave iskorak u Evroligi, a nisu uspeli ni da odbrane trofej u regionalnom takmičenju. Naravno, sezona nije bila neuspešna jer su osvojena dva trofeja (KLS i Kup Srbije), ali ipak utisak je da je Zvezda mogla i morala bolje i više.

Mnoge stvari su uticale na rezultte našeg kluba, a veliki broj navijača se slaže da je glavni problem nastao na samom početku sezone kada klub, na čelu sa Nebojšom Čovićem, nije doveo adekvatna pojačanja i trenera koji može da napravi bolje rezultate, pa su se neke stvari rešavale u hodu što je naš večiti rival, Partizan, iskoristio i uz veoma dobro sklopljenu ekipu, uzeo trofej ABA lige.

Nakon završetka sezone bilo je najava da će i Zvezda i Partizan imati velike budžete za ovu predstojeću sezonu,  a mnogi su iz crveno-belog tabora očekivali da će uprava i sportski menadžment dovesti neka izuzetno zvučna pojačanja uz mogući ostanak Fakunda Kampaca. Pre svega, navijači su očekivali zvučnija imena jer se smatra da ta imena prodaju sezonske karte, a obzirom da će Crvena zvezda sledeću sezonu igrati u Areni mišljenja su bila da bez barem dva jaka imena sezonske karte neće planuti i Arena neće biti puna.

Međutim Kampaco nije ostao, a velika želja Zvezdinih navijača, Nikola Mirotić, je iz dana u dan bio sve dalji od našeg kluba da bi na kraju završio u redovima večitog rivala koji su, usput rečeno, produžili ugovore sa nekim nosiocima iz prošle sezone.

I kako to obično biva kreće tugovanje po društvenim mrežama i forumima. Donekle razumljivo jer je teško gledati da neka zvučna imena, poput Mirotića, idu u redove komšija. Ali nije ni Zvezda sedela skrštenih ruku. Ono što je najvažnije jeste da je trener Duško Ivanović bio taj koji je birao i aminovao dolazak večine igrača koji su potpisali ugovore sa našim klubom, a očekuje se dolazak još nekih koji bi trebalo da donesu kvalitet u igri nae ekipe i mnogo bolja izdanja nego li što je to bilo prošle sezone.

Ali bez obzira na sve, bez obzira na to ko će doći kod nas i ko će doći kod komšija, jedna stvar ‘bode oči’ – kukanje i strah koliko će sezonskih karata biti prodato za Arenu i da li će ona biti poluprazna.
Nažalost, u današnje moderno vreme sve se svodi na neke instant uspehe i interesovanje navijača uglavnom vlada samo onda kada klub ima neko zvučno ime u svojim redovima. Videli smo to i prošle sezone kada su u Zvezdu došli Vildoza i Kampaco. U redu, ne treba biti ‘gadljiv’na velika imena, ali ljubav prema klubu se ne očituje i tim imenima.

Svi igrači su prolazni, sve uprave su prolazne, ali Zvezda živi zauvek

Ovaj poslednji slogan ne sme da služi nikome kao opravdanje za loše urađen posao. Naprotiv, treba da bude motivator svima u klubu da rade još bolje i da Zvezdu vode do trofeja, ali treba i da bude motiv navijačima da na utakmice ne dolaze zbog imena igrača koji igraju za Zvezdu, nego zbog same Crvene zvezde!

Zvezdini navijači moraju da shvate da je klubu potrebna njihova podrška, da su potrebne puna Arena i pun Pionir, da je potreban huk sa tribina koji protivnicima ledi krv u venama. Zvezdi su potrebni oni koji je vole i onda kada igraju Tica, Drča, Lipovij, Kovač, i kada klub nema sponzora na svom dresu, i kada vam večiti rival otima igrače i sponzore, i kada u klubu igraju veličine poput Kampaca i Perperoglua. Drugim rečima, podrška je potrebna UVEK!!!

Zato, dragi Zvezdaši, ne očajavajte što je Nikola Mirotić potpisao za Partizan, a ne za našu Crvenu zvezdu. Ne gledajte previše u komšijsko dvorište nego shvatite da je klubu (posebno igračima i treneru) potrebna naša podrška više nego ikad. Neka naša ljubav, prema klubu i tom imenu kojim se dičimo, bude naša vodilja u svemu.

Zato, svi po sezonske i da se ori pesma Cigana!!!

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama