Блог Кошарка ЦЗБГ

Сезонске не продају играчи него љубав према Црвеној звезди

Пред нама је вероватно никад узбудљивија кошаркашка сезона.

Кошаркаши Црвене звезде у претходној сезони нису успели да направе искорак у Евролиги, а нису успели ни да одбране трофеј у регионалном такмичењу. Наравно, сезона није била неуспешна јер су освојена два трофеја (КЛС и Куп Србије), али ипак утисак је да је Звезда могла и морала боље и више.

Многе ствари су утицале на резултте нашег клуба, а велики број навијача се слаже да је главни проблем настао на самом почетку сезоне када клуб, на челу са Небојшом Човићем, није довео адекватна појачања и тренера који може да направи боље резултате, па су се неке ствари решавале у ходу што је наш вечити ривал, Партизан, искористио и уз веома добро склопљену екипу, узео трофеј АБА лиге.

Након завршетка сезоне било је најава да ће и Звезда и Партизан имати велике буџете за ову предстојећу сезону,  а многи су из црвено-белог табора очекивали да ће управа и спортски менаџмент довести нека изузетно звучна појачања уз могући останак Факунда Кампаца. Пре свега, навијачи су очекивали звучнија имена јер се сматра да та имена продају сезонске карте, а обзиром да ће Црвена звезда следећу сезону играти у Арени мишљења су била да без барем два јака имена сезонске карте неће планути и Арена неће бити пуна.

Међутим Кампацо није остао, а велика жеља Звездиних навијача, Никола Миротић, је из дана у дан био све даљи од нашег клуба да би на крају завршио у редовима вечитог ривала који су, успут речено, продужили уговоре са неким носиоцима из прошле сезоне.

И како то обично бива креће туговање по друштвеним мрежама и форумима. Донекле разумљиво јер је тешко гледати да нека звучна имена, попут Миротића, иду у редове комшија. Али није ни Звезда седела скрштених руку. Оно што је најважније јесте да је тренер Душко Ивановић био тај који је бирао и аминовао долазак вечине играча који су потписали уговоре са нашим клубом, а очекује се долазак још неких који би требало да донесу квалитет у игри нае екипе и много боља издања него ли што је то било прошле сезоне.

Али без обзира на све, без обзира на то ко ће доћи код нас и ко ће доћи код комшија, једна ствар ‘боде очи’ – кукање и страх колико ће сезонских карата бити продато за Арену и да ли ће она бити полупразна.
Нажалост, у данашње модерно време све се своди на неке инстант успехе и интересовање навијача углавном влада само онда када клуб има неко звучно име у својим редовима. Видели смо то и прошле сезоне када су у Звезду дошли Вилдоза и Кампацо. У реду, не треба бити ‘гадљив’на велика имена, али љубав према клубу се не очитује и тим именима.

Сви играчи су пролазни, све управе су пролазне, али Звезда живи заувек

Овај последњи слоган не сме да служи никоме као оправдање за лоше урађен посао. Напротив, треба да буде мотиватор свима у клубу да раде још боље и да Звезду воде до трофеја, али треба и да буде мотив навијачима да на утакмице не долазе због имена играча који играју за Звезду, него због саме Црвене звезде!

Звездини навијачи морају да схвате да је клубу потребна њихова подршка, да су потребне пуна Арена и пун Пионир, да је потребан хук са трибина који противницима леди крв у венама. Звезди су потребни они који је воле и онда када играју Тица, Дрча, Липовиј, Ковач, и када клуб нема спонзора на свом дресу, и када вам вечити ривал отима играче и спонзоре, и када у клубу играју величине попут Кампаца и Перпероглуа. Другим речима, подршка је потребна УВЕК!!!

Зато, драги Звездаши, не очајавајте што је Никола Миротић потписао за Партизан, а не за нашу Црвену звезду. Не гледајте превише у комшијско двориште него схватите да је клубу (посебно играчима и тренеру) потребна наша подршка више него икад. Нека наша љубав, према клубу и том имену којим се дичимо, буде наша водиља у свему.

Зато, сви по сезонске и да се ори песма Цигана!!!

Скочи на траку са алаткама