Фудбал Фудбал/Вести

Едмунд Адо представљен на Маракани

Црвена звезда са великим задовољством представља још једно појачање у прелазном року, с обзиром на то да је Едмунд Адо, централни везни фудбалер из Гане парафирао четворогодишњи уговор са нашим клубом и задужио дрес са бројем 21.  

 

Присутним представницима медија се прво обратио спортски директор Митар Мркела и ближе нас упознао са квалитетима Ада.
 
– Едмунд Адо је играч из Гане који у наш клуб стиже из суботичког Спартака. Желели смо га и ранијих година, нисмо успели да га доведемо, после се мало изгубио из нашег фокуса, али је одиграо добру полусезону у Спартаку. Млад је играч, рођен 2000. године, игра на позицији централног везног играча, има искуство из Лиге шампиона и репрезентације. Верујем да ће у Звезди имати добре године и допринети успесима клуба – рекао је Мркела након чега се фотографисао са новим појачањем. 
 
Адо је срећан што је коначно у црвено-белом дресу. 
 
– Сјајни су утисци, заиста ме је лепа атмосфера дочекала на Маракани и срећан сам што сам овде. Узбуђен сам што ћу имати прилику да играм пред Звездиним навијачима, добро их памтим. Дуго је трајало интересовање, и свестан сам очекивања, тако да ћу дати све од себе да учиним навијаче поноснима. Прилагодио сам се на живот у Србији, иако није било лако када сам дошао, промене и све, али помогло ми је ових шест месеци да се навикнем на фудбал и услове. Полако учим и језик, речи које знам, можда нису прикладне за конференцију, али поправићу вокабулар, биће боље када следећи пут будемо разговарали – насмејао је Адо присутне. 
 
Имао је прилику да игра на Маракани у дресу Шерифа, а главни утисак су му навијачи.
 
– Сећам се атмосфере и навијача, то ми је било нестварно. Покушаћу да у Звезди будем још бољи него у Шерифу и да помогнем екипи да остваримо зацртане циљеве. О конкуренцији не размишљам, јер не гледам саиграче на тај начин. Сви смо ту због заједничког успеха. Када добијем шансу на терену, даћу све од себе да је искористим – рекао је Адо. 
 
Едмунд Адо је рођен 17.5.2000. године у Акри, главном граду Гане. Већ са 18 година, напустио је матичну земљу и појачао словачку Сеницу за коју је на 53 меча постигао три гола. Афирмацију је стекао у Шерифу где је важио за најбољег фудбалера молдавског тима у групној фази Лиге шампиона, и на 33 меча успео да упише погодак, а у наш клуб стиже из суботичког Спартака. Стандардан је репрезентативац Гане. 

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама