Фудбал Фудбал/Вести

Жан Филип Красо је нови нападач Црвене звезде

У Медија центру стадиона “Рајко Митић”, Црвена звезда је представила новог нападача – Жан Филип Красоа који је потписао четворогодишњи уговор и задужио дрес са бројем 17. 

 

Присутнима се прво обратио наш спортски директор Митар Мркела и ближе нас упознао са квалитетима новог центарфора.
 
 Задовољство ми је да представим ново појачање у актуелном прелазном року – Жан Филип Красоа. Тражили смо нападача, а пред нама је играч који је био у Сент Етјену где је понео епитет најбољег стрелца, и уписао 17 голова уз 12 асистенција и то као капитен. Такође, игра и за репрезентацију Обале Слоноваче. Красоа смо приметили почетком прошле сезоне, гледали га и имамо мишљење да поседује велики квалитет који ће унапредити код нас. Верујемо и да ће унапредити игру Црвене звезде. Желим му да оствари све своје снове и да буде исто тако ефикасан као и прошле године, те да се сви заједно радујемо новим успесима нашег клуба – рекао је Мркела.
 
Биће вруће ових дана на Маракани, с обзиром на то да је Звезда близу нових појачања.
 
– Тражимо још једног нападача и голмана, и биће промоција наредних дана. Што се млађих играча тиче, сви путују на Златибор, нови тренер жели да их упозна, да види са каквим квалитетом располажу и ко би могао да се уклопи у филозофију. После Златибора ћемо видети ко ће на позајмице.
 
Красо је са осмехом на лицу говорио о доласку у Звезду. 
 
– Тек синоћ сам стигао у Београд, тако да сам још увек под утисцима и нисам стигао да обиђем град. Веома сам срећан што сам овде, једва чекам да почнем са тренинзима и да радим оно што знам, а то је да играм фудбал. За Звезду знам, чуо сам и раније, свестан сам величине клуба, као и навијача који су фантастични. Једва чекам да заиграм пред њима. Да дођем, осим навијача који су сјајни, пресудило је и то што имам могућност да постанем шампион са Звездом, то ми је изузетно битно, волим да побеђујем. Наравно, фактор је и величина клуба, а разговарао сам и са Марком Марином много, што је такође утицало. 
 
За Красоа је Звезда мотив, а не притисак. 
 
– Нема притиска, играо сам велике утакмице у Француској, нападао сам и ПСЖ. Тако да, ово је више мотив, а не притисак да се што боље покажем у Лиги шампиона и заиграм за Звезду. Што се броја тиче, 17 и 7 ми се преплићу и кроз каријеру и кроз живот. У Сент Етјену сам носио 17, тако да сам зато изабрао и у Звезди тај број. 
 
Показао се Красо у Француској као неко ко је веома спретан са лоптом у ногама.
 
 Одговара ми поливалентност, волим да имам лопту у ногама и избегавам пасивност у игри – прецизно ће Красо. 
 
Жан Филип Красо је рођен 17. јула 1997. године у Штутгарту, али је јуниорски стаж провео у француском Лоријену. Након што је головима скренуо пажњу на себе у нижим лигама Француске, Сент Етјен га је довео у своје редове где је доживео потпуну фудбалску ренесансу. У међувремену је и дебитовао за репрезентацију Обале Слоноваче, чији је сада незамењив члан. Сезону за нама завршио је као трећи стрелац француске Лиге 2, а учинак је импозантнији када се дода и то да је на 35 мечева уз 17 голова забележио и 12 асистенција. 
 
Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама