Блог Фудбал Фудбал/Вести ЦЗБГ

Како је Трифковић досад судио вечитима? Памти се безочно помагање Партизану на Чаиру

Дејан Трифковић делегиран је за главног судију сутрашњег 170. вечитог дербија, а обема екипама судио је по четири пута до сада.

Црвеној звезди делио је праву на четири меча, а занимљиво да су три била против Вождовца. На свим утакмицама наш тим уписао је победу. Први пут Трифковић је црвено-белима судио на Крову у марту прошле године. Утакмица се завршена резултатом 3:0 у корист нашег тима, а судија није имао тежак задатак.

Првог маја указано му је поверење да суди дерби на Карађорђу између Војводине и Црвене звезде. Уз рани гол Санога, црвено-белима је у наставку све било лакше, па је наш тим још једном уписао победу 3:0, а Трифковић је показао један жути картон на мечу.

Једини меч на Маракани судио је такође у мају и такође против Вождовца. Био је то меч за титулу пред више од 40.000 људи. У последњем колу је нашем тиму био довољан и бод да потврди 33. титулу, али је у слављеничкој атмосфери у неизвесној сезони Звезда потврдила да је најбољи тим победом 3:1. Занимљиво, Милан Борјан се уписао у стрелце пошто је након играња руком једног од гостујућих играча у 92. минуту Трифковић показао на белу тачку.

Последња у низу била је фебруарска такмица у гостима Вождовцу. Убедљива Црвена звезда победом 6:0 олакшала је посао Трифковићу. Ђорђевић је био несмотрен и као последњи играч одбране повукао је Пешића. Трифковић је свирао пенал и најпре показао жути картон, а после позива из ВАР собе видео је да је погрешио, па је доделио очигледан црвени картон штоперу домаћина. Прилично споран моменат са меча остао је поништен гол Букарија у надокнади времена првог полувремена. Поновљени снимак показао је да офсајда није било, а сам зачетак акције отворио је дилему да ли је у тој прилици требало уоште судити офсајд.

Екипи Партизана судио је такође четири пута, а црно-бели уписали су три победе и један реми. И још могу да буду срећни што је меч у Нишу завршен нерешено.

Но, пре тога судио је меч у Хумској са Чукаричким. У 20. минуту показао је на пенал за Партизан. Натхо је шутирао унутар казненог простора, а Дрезгић је у паду блокирао руком и очигледно начинио повреду правила. Партизан је на крају славио 3:1.

Онда је уследила помињана утакмица на Чаиру. Трифковић је два пута судио пенал за екипу коју је предводио Илија Столица. Око првог казненог ударца нема расправе, јер је Млађовић несхватљиво гурнуо Вујучића на ивици казненог простора и поклонио пенал. Међутим, други пенал досуђен у 95. минуту утакмице био је права лакрдија, услед наводног контакта Вујачића и опет Млађовића. Сем тога, опростио је други жути картон десном беку Партизана, Александру Филиповићу. Тако је Трифковић послао црно-беле у Београд са незаслуженим бодом.

И Партизану је делио правду у судару са Вождовцем. Било је то у октобру када су Партизанови играчи били убедљиви. Хет-трик Рикарда и гол Николе Терзића за 4:0 у гостима олакшали су амбијент за судију који није имао муке као у претходном случају. Овог пута није морао ни жути картон да вади.

Последњи пут кад је судио Партизану било је против Новог Пазара на стадиону у Београду. Домаћи су победили минималним резултатом голом Немање Јовића. Судија Трифковић је опростио очигледај жути картон Љубомиру Фејси у првом полувремену.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама