Блог Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Доминантна Звезда предвођена Ивановићем славила у Љубљани

У заосталом мечу трећег кола АБА лиге, кошаркаши Црвене звезде славили су у гостима код екипе Цедевита Олимпије резултатом 84-70.

У мечу без великог резултатског набоја, у коме су две екипе биле прилепљене за своју позицију на табели, црвено-белима није фалило мотива. Наша екипа била је лишена услуга Луке Вилдосе и Факунда Кампаца који нису имали право наступа, будући да су регистровани након што је меч требало да се одигра по планираном распореду.

Силовито је Црвена звезда отворила меч. Почело се убедљивим вођством 17-0 што је представљало најбоље отварање неког меча од стране нашег тима у досадашњем току сезоне. Све поене постигли су Никола Ивановић и Филип Петрушев. Алибеговић и Драгић су се постарали да својој екипи донесу какав-такав прикључак, али је Звезда контролисала паркет до краја четвртине (10-19).

За разлику од пређашњег квартала, у другом се Звезда мучила на почетку да дође до поена. Са тројком Холанда (14-27), црвено-бели су одговорили на четири везана поена Матковића, али је онда отпочела серија домаћих. Са десет везаних поена, пришли су домаћи на само три поена заостатка (24-27). Омић је успео да својим поенима доведе Цедевита Олимпију на само посед заостатка, а онда је својом тројком Немања Недовић донео ваздух Звезди. У наредном нападу исто је учино и капитен Лазић па је предност почела да расте. Тројка Николе Ивановића на секнд пре полвремена донела је +13 пред други део утакмице (30-43).

У наставку је Звезда такође била та која је боље кренула. После три реализована бацања Ивановића (32-48) уследила је мини-серија домаћина од 6-0 и прилазак на десет кошева заостатка. Али више од тога Зелени нису успевали. Тек у последњем минуту је Ребец успео да спусти разлику на једноцифрену, али се сјајни Ивановић потрудио да одржи одстојање. Са поенима Лазаревића, наша екипа је пред одлучујући квартал имала четрнаест поена предности (52-66).

Добрићева тројка за прве поене у последњем периоду игре наговестила је победу. Нису међустим одустали од борбе домаћи, али је Звезда држала ситуацију под контролом и на крају славила.

Наша екипе завршила је лигашки део такмичења као другопласирана и сусрешће се са Задром на старту плеј-офа.

Никола Ивановић завршио је меч са 29 поена, пет асистенција, три украдене лоопте и једним скоком. Запажени су били и Петрушев (12п, 4ск, 1ас) и Добрић (12п, 2ас, 2ск).

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама