Blog Košarka Košarka/Vesti Košarka/Izveštaji i analize CZBG

Dominantna Zvezda predvođena Ivanovićem slavila u Ljubljani

U zaostalom meču trećeg kola ABA lige, košarkaši Crvene zvezde slavili su u gostima kod ekipe Cedevita Olimpije rezultatom 84-70.

U meču bez velikog rezultatskog naboja, u kome su dve ekipe bile prilepljene za svoju poziciju na tabeli, crveno-belima nije falilo motiva. Naša ekipa bila je lišena usluga Luke Vildose i Fakunda Kampaca koji nisu imali pravo nastupa, budući da su registrovani nakon što je meč trebalo da se odigra po planiranom rasporedu.

Silovito je Crvena zvezda otvorila meč. Počelo se ubedljivim vođstvom 17-0 što je predstavljalo najbolje otvaranje nekog meča od strane našeg tima u dosadašnjem toku sezone. Sve poene postigli su Nikola Ivanović i Filip Petrušev. Alibegović i Dragić su se postarali da svojoj ekipi donesu kakav-takav priključak, ali je Zvezda kontrolisala parket do kraja četvrtine (10-19).

Za razliku od pređašnjeg kvartala, u drugom se Zvezda mučila na početku da dođe do poena. Sa trojkom Holanda (14-27), crveno-beli su odgovorili na četiri vezana poena Matkovića, ali je onda otpočela serija domaćih. Sa deset vezanih poena, prišli su domaći na samo tri poena zaostatka (24-27). Omić je uspeo da svojim poenima dovede Cedevita Olimpiju na samo posed zaostatka, a onda je svojom trojkom Nemanja Nedović doneo vazduh Zvezdi. U narednom napadu isto je učino i kapiten Lazić pa je prednost počela da raste. Trojka Nikole Ivanovića na seknd pre polvremena donela je +13 pred drugi deo utakmice (30-43).

U nastavku je Zvezda takođe bila ta koja je bolje krenula. Posle tri realizovana bacanja Ivanovića (32-48) usledila je mini-serija domaćina od 6-0 i prilazak na deset koševa zaostatka. Ali više od toga Zeleni nisu uspevali. Tek u poslednjem minutu je Rebec uspeo da spusti razliku na jednocifrenu, ali se sjajni Ivanović potrudio da održi odstojanje. Sa poenima Lazarevića, naša ekipa je pred odlučujući kvartal imala četrnaest poena prednosti (52-66).

Dobrićeva trojka za prve poene u poslednjem periodu igre nagovestila je pobedu. Nisu međustim odustali od borbe domaći, ali je Zvezda držala situaciju pod kontrolom i na kraju slavila.

Naša ekipe završila je ligaški deo takmičenja kao drugoplasirana i susrešće se sa Zadrom na startu plej-ofa.

Nikola Ivanović završio je meč sa 29 poena, pet asistencija, tri ukradene loopte i jednim skokom. Zapaženi su bili i Petrušev (12p, 4sk, 1as) i Dobrić (12p, 2as, 2sk).

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

About the author

Fuentess

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama