Blog Fudbal Fudbal/Vesti CZBG

Kako je Trifković dosad sudio večitima? Pamti se bezočno pomaganje Partizanu na Čairu

Dejan Trifković delegiran je za glavnog sudiju sutrašnjeg 170. večitog derbija, a obema ekipama sudio je po četiri puta do sada.

Crvenoj zvezdi delio je pravu na četiri meča, a zanimljivo da su tri bila protiv Voždovca. Na svim utakmicama naš tim upisao je pobedu. Prvi put Trifković je crveno-belima sudio na Krovu u martu prošle godine. Utakmica se završena rezultatom 3:0 u korist našeg tima, a sudija nije imao težak zadatak.

Prvog maja ukazano mu je poverenje da sudi derbi na Karađorđu između Vojvodine i Crvene zvezde. Uz rani gol Sanoga, crveno-belima je u nastavku sve bilo lakše, pa je naš tim još jednom upisao pobedu 3:0, a Trifković je pokazao jedan žuti karton na meču.

Jedini meč na Marakani sudio je takođe u maju i takođe protiv Voždovca. Bio je to meč za titulu pred više od 40.000 ljudi. U poslednjem kolu je našem timu bio dovoljan i bod da potvrdi 33. titulu, ali je u slavljeničkoj atmosferi u neizvesnoj sezoni Zvezda potvrdila da je najbolji tim pobedom 3:1. Zanimljivo, Milan Borjan se upisao u strelce pošto je nakon igranja rukom jednog od gostujućih igrača u 92. minutu Trifković pokazao na belu tačku.

Poslednja u nizu bila je februarska takmica u gostima Voždovcu. Ubedljiva Crvena zvezda pobedom 6:0 olakšala je posao Trifkoviću. Đorđević je bio nesmotren i kao poslednji igrač odbrane povukao je Pešića. Trifković je svirao penal i najpre pokazao žuti karton, a posle poziva iz VAR sobe video je da je pogrešio, pa je dodelio očigledan crveni karton štoperu domaćina. Prilično sporan momenat sa meča ostao je poništen gol Bukarija u nadoknadi vremena prvog poluvremena. Ponovljeni snimak pokazao je da ofsajda nije bilo, a sam začetak akcije otvorio je dilemu da li je u toj prilici trebalo uošte suditi ofsajd.

Ekipi Partizana sudio je takođe četiri puta, a crno-beli upisali su tri pobede i jedan remi. I još mogu da budu srećni što je meč u Nišu završen nerešeno.

No, pre toga sudio je meč u Humskoj sa Čukaričkim. U 20. minutu pokazao je na penal za Partizan. Natho je šutirao unutar kaznenog prostora, a Drezgić je u padu blokirao rukom i očigledno načinio povredu pravila. Partizan je na kraju slavio 3:1.

Onda je usledila pominjana utakmica na Čairu. Trifković je dva puta sudio penal za ekipu koju je predvodio Ilija Stolica. Oko prvog kaznenog udarca nema rasprave, jer je Mlađović neshvatljivo gurnuo Vujučića na ivici kaznenog prostora i poklonio penal. Međutim, drugi penal dosuđen u 95. minutu utakmice bio je prava lakrdija, usled navodnog kontakta Vujačića i opet Mlađovića. Sem toga, oprostio je drugi žuti karton desnom beku Partizana, Aleksandru Filipoviću. Tako je Trifković poslao crno-bele u Beograd sa nezasluženim bodom.

I Partizanu je delio pravdu u sudaru sa Voždovcem. Bilo je to u oktobru kada su Partizanovi igrači bili ubedljivi. Het-trik Rikarda i gol Nikole Terzića za 4:0 u gostima olakšali su ambijent za sudiju koji nije imao muke kao u prethodnom slučaju. Ovog puta nije morao ni žuti karton da vadi.

Poslednji put kad je sudio Partizanu bilo je protiv Novog Pazara na stadionu u Beogradu. Domaći su pobedili minimalnim rezultatom golom Nemanje Jovića. Sudija Trifković je oprostio očigledaj žuti karton Ljubomiru Fejsi u prvom poluvremenu.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

About the author

Fuentess

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama