Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Црвено-бели поражени од Новог Београда, али у плеј-оф улазе са другог места

Ватерполисти Црвене звезде поражени су од Новог Београда у последњем колу групе од 1. до 6.места на 25.мају – 7:10 (3:1, 4:4, 0:2, 0:3).

Наш тим је био ослабљен неиграњем Вука Милојевића, али је имао резултат и игру у својим рукама. Први период меча изабраници Александра Филиповића решили су у своју корист 3:1, Шушиашвили је донео предност Новом Београду, а Семан, Суботић и Радовић Звезди вођство на крају првих осам минута.

Мишовић је био одличан на голу, Звездина одбрана била на нивоу, а Радовић са петерца анулирао гол Јакшића за 4:2. Велики број искључења пратио је овај дуел и голеада у наставку. Гранадос са два гола доноси 4:4, затим погађају Вукићевић и Влахопулос, а Танкосић и Васић враћају плус два пред полувреме – 7:5.

Није се очекивало да ће то бити последњи голови нашег тима на мечу. И поред неискоришћеног петерца, Гранадос и Перковић доносе 7:7 пред последњу четвртину. На другој страни није био прецизан ни Суботић, Звезда је промашила и два зицера, затим није искористила два играча више, а Нови Београд то кажњава преко Страхиње Рашовића, Гранадоса и Драшовића за коначних 7:10.

Два гола Марка Радовића, у стрелце су се уписали и Танкосић, Суботић, Васић, Вукићевић и Семан.

Поразом Радничког у Шапцу Црвена звезда је завршила лигашки део на другом месту и за противника у четвртфиналу имаће екипу НБГ Вукова. Старт плеј-офа је у среду, 12.априла када је на програму први меч, а реванш је седам дана касније.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – НОВИ БЕОГРАД 11.април 7:10 (3:1, 4:4, 0:2, 0:3)
Београд, базен: “25.мај/МГМ”. Судије: Станојевић и Анђелић. Искључења: Црвена звезда 18, Нови Београд 14. Петерци: Црвена звезда 3(2), Нови Београд 3(2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Гајић, Марковић, Суботић 1(1), Васић 1, Банићевић, Басара, Вукићевић 1, Семан 1, Данковић, Радовић 2(1), Ивановић. Тренер: Александар Филиповић

НОВИ БЕОГРАД: Филиповић, С.Рашовић 1, Мартиновић, Гранадос 4, Вучинић, Д.Пијетловић, Драшовић 1, Јакшић 1, Перковић 1, Влахопулос 1, Скумпакис, В.Рашовић, Фернандез, Шушиашвили 1. Тренер: Живко Гоцић

Извор: СДЦЗ, званични сајт
 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама