Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Crveno-beli poraženi od Novog Beograda, ali u plej-of ulaze sa drugog mesta

Vaterpolisti Crvene zvezde poraženi su od Novog Beograda u poslednjem kolu grupe od 1. do 6.mesta na 25.maju – 7:10 (3:1, 4:4, 0:2, 0:3).

Naš tim je bio oslabljen neigranjem Vuka Milojevića, ali je imao rezultat i igru u svojim rukama. Prvi period meča izabranici Aleksandra Filipovića rešili su u svoju korist 3:1, Šušiašvili je doneo prednost Novom Beogradu, a Seman, Subotić i Radović Zvezdi vođstvo na kraju prvih osam minuta.

Mišović je bio odličan na golu, Zvezdina odbrana bila na nivou, a Radović sa peterca anulirao gol Jakšića za 4:2. Veliki broj isključenja pratio je ovaj duel i goleada u nastavku. Granados sa dva gola donosi 4:4, zatim pogađaju Vukićević i Vlahopulos, a Tankosić i Vasić vraćaju plus dva pred poluvreme – 7:5.

Nije se očekivalo da će to biti poslednji golovi našeg tima na meču. I pored neiskorišćenog peterca, Granados i Perković donose 7:7 pred poslednju četvrtinu. Na drugoj strani nije bio precizan ni Subotić, Zvezda je promašila i dva zicera, zatim nije iskoristila dva igrača više, a Novi Beograd to kažnjava preko Strahinje Rašovića, Granadosa i Drašovića za konačnih 7:10.

Dva gola Marka Radovića, u strelce su se upisali i Tankosić, Subotić, Vasić, Vukićević i Seman.

Porazom Radničkog u Šapcu Crvena zvezda je završila ligaški deo na drugom mestu i za protivnika u četvrtfinalu imaće ekipu NBG Vukova. Start plej-ofa je u sredu, 12.aprila kada je na programu prvi meč, a revanš je sedam dana kasnije.

CRVENA ZVEZDA – NOVI BEOGRAD 11.april 7:10 (3:1, 4:4, 0:2, 0:3)
Beograd, bazen: “25.maj/MGM”. Sudije: Stanojević i Anđelić. Isključenja: Crvena zvezda 18, Novi Beograd 14. Peterci: Crvena zvezda 3(2), Novi Beograd 3(2).

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Gajić, Marković, Subotić 1(1), Vasić 1, Banićević, Basara, Vukićević 1, Seman 1, Danković, Radović 2(1), Ivanović. Trener: Aleksandar Filipović

NOVI BEOGRAD: Filipović, S.Rašović 1, Martinović, Granados 4, Vučinić, D.Pijetlović, Drašović 1, Jakšić 1, Perković 1, Vlahopulos 1, Skumpakis, V.Rašović, Fernandez, Šušiašvili 1. Trener: Živko Gocić

Izvor: SDCZ, zvanični sajt
 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama