Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Велика утакмица и победа Звезде пред крцатим Пиониром!

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет савладали су Олимпијакос на свом паркету 87:79 (30:26, 19:27, 20:12, 22:20). Звезда је у другом полувремену на крилима Холанда сломила противника и стигла до велике победе.

Најефикаснији у редовима Звезде је био Кампацо са 20 поена уз 8 асистенција, 17 је додао Холанд, док су по 12 постигли Вилдоза и Петрушев. Двоцифрен је био такође Митровић са 10 поена.

Гости из Пиреја су ушли у меч са већом енергијом, што се огледало у одличним процентима шута који су им донели рану предност 8:15, а потом 13:20. Звезду је у овим моментима поентерски вукао Вилфоза са две погођене тројке. Олимпијакос је стигао до двоцифрене предности (19:30), али је наша екипа у финишу деонице ухватила резултатски прикључак уз тројку Петрушева са звуком сирене 26:30.

У наставку меча је заплесао Кампацо који је својом енергијом повукао напад Звезде. Разлика се постепено топила, а преокрет је уследио при резултату 35:39 када је Звезда направила серију 8:0 којом је повела (43:39). Сам финиш полувремена су гости боље одиграли што им је донело предност 45:47.

Најефикаснији у овом делу игре су били Канпацо и Вилдоза са по осам поена, док је седам додао Добрић.

Друго полувреме је отвотено тројком уз фаул Вилдозе, док су се на то својим погодцима надовезали Мартин и Кампацо за серију Звезде 9:0 (54:47). У наставку се играла изузетно чврста кошарка, а наши играчи су успели да сачувају стечену предност до краја деонице 65:59.

Последњу деоница ће остати дуго упамћена навијачима Звезде јер су у њој видели невероватну серију Џона Холанда који је за само неколико минута постигао 13 поена (3 тројке). Запалио се Пионир у тим моментима, а Звезда је уз сугурно командовање Кампаца задржала ову предност до краја утакмице и скавила 87:79.

КК Црвена звезда Меридианбет: Холанд 17, Вилдоза 12, Лазаревић, Кампацо 20, Митровић 10, Мартин 4, Добрић 7, Ивановић, Илић 2, Недовић, Кузмић 3, Петрушев 12;

Олимпијакос: Везенков 16…

Звезда наредни меч игра у недељу на свом терену против Сплита у оквиру регионалне лиге, док се такмичење у Евролиги за нашу екипу завршава у четвртак када ће у Београд доћи екипа Фенербахчеа.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама