Блог Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Звезда савладала Асвел и везала трећу победу, али остала без плеј-офа

Црвена звезда је победила Асвел Вилербан (76-60), али је испала из плеј-офа. Црвено-бели су добили оно што су желели у Француској, али су резултати осталих мечева избацили изабранике Душка Ивановића из игре.

Изједначен меч на почетку у једном моменту отишао је под контролу домаћих. Тим Ти-Џеј Паркера успео је да поведе са 10 поена разлике (42-32) и онда је уследио велики преокрет у Звездиној режији.

До краја другог периода и почетком трећег, наш тим је био у налету серијом 14-2 и повео са 46-44. Вилербан је био крајње неефикасан, ограничен на 11 поена за 13 минута кошарке, а Звезда је то користила, градила предност и повела са 62-53, а онда 65-54, где је завршена серија од 9-0 на старту четвртог квартала, која је већ тад наговестила победу. Тројке Кампаца и Огњена Добрића (4/5 у шуту за три) у финишу биле су само овера тријумфа, за петнаесту и трећу узастопну победу у Евролиги.

Црвена звезда је имала четири играча са двоцифреним учинком (Кампасо 11, Вилдоса 10, Добрић 18, Бентил 10). Двојица Аргентинаца дириговала су напад и асистенцијама – Вилдоса их је имао осам, док је Кампацо поделио шест.

Црвено-белима остају још две утакмице до краја такмичења, против Олимпијакоса и Фенербахчеа, када ће дочекати два великана у мечевима за престиж. На крају су помешана осећања после неславног расплета у Евролиги, где ће морати да се боре за АБА лигу да би се вратили. 

Скочи на траку са алаткама