Blog Košarka Košarka/Vesti Košarka/Izveštaji i analize CZBG

Zvezda savladala Asvel i vezala treću pobedu, ali ostala bez plej-ofa

Crvena zvezda je pobedila Asvel Vilerban (76-60), ali je ispala iz plej-ofa. Crveno-beli su dobili ono što su želeli u Francuskoj, ali su rezultati ostalih mečeva izbacili izabranike Duška Ivanovića iz igre.

Izjednačen meč na početku u jednom momentu otišao je pod kontrolu domaćih. Tim Ti-Džej Parkera uspeo je da povede sa 10 poena razlike (42-32) i onda je usledio veliki preokret u Zvezdinoj režiji.

Do kraja drugog perioda i početkom trećeg, naš tim je bio u naletu serijom 14-2 i poveo sa 46-44. Vilerban je bio krajnje neefikasan, ograničen na 11 poena za 13 minuta košarke, a Zvezda je to koristila, gradila prednost i povela sa 62-53, a onda 65-54, gde je završena serija od 9-0 na startu četvrtog kvartala, koja je već tad nagovestila pobedu. Trojke Kampaca i Ognjena Dobrića (4/5 u šutu za tri) u finišu bile su samo overa trijumfa, za petnaestu i treću uzastopnu pobedu u Evroligi.

Crvena zvezda je imala četiri igrača sa dvocifrenim učinkom (Kampaso 11, Vildosa 10, Dobrić 18, Bentil 10). Dvojica Argentinaca dirigovala su napad i asistencijama – Vildosa ih je imao osam, dok je Kampaco podelio šest.

Crveno-belima ostaju još dve utakmice do kraja takmičenja, protiv Olimpijakosa i Fenerbahčea, kada će dočekati dva velikana u mečevima za prestiž. Na kraju su pomešana osećanja posle neslavnog raspleta u Evroligi, gde će morati da se bore za ABA ligu da bi se vratili. 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama