Блог Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Звезда убедљиво савладала Валенсију

Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу Валенсије убедљивим резултатом 92-73 и везали другу узастопну победу у Евролиги.

Тим којем је више требала победа у Београду била је Валенсија. Али, победа је завршила у рукама нашег тима, који се сада изједначио са данашњим противником у скору на табели. Обе екипе имају скор 14-17 и две победе су удаљене од осмог места и Басконије и Жалгириса, што чини задатак уласка у плеј-оф веома тешким, ако не и немогућим.

Филип Петрушев је меч завршио са 20 поена и 7 скокова, а пратили су Добрић (16 поена) и Кампацо (15 поена, 7 асистенција).

Чинило се да је Црвена звезда “мазила” ногу по гасу после идентификационих пет минута (7-7) док је повела са 17-11, а Кампацо је дириговао темпо на оба краја терена. Наравно, испоставило се ретроспективно, наставак је био другачији, пошто је Валенсија до краја првог периода имала серију 10-3 и тако кратко повела у резултату (20-21).

Држали су гости узде игре до средине друге четвртине (28-30) захваљујућ тројкама Веба, Лопеза-Арострегија и Харпера.  Истом мером одговарала је и Звезда, преко руку Бентила, Вилдосе и Холанда. И не само да је повратила вођство, већ се нашала у лагодном вођству са +8 поена (41-33 и 44-36) пред крај полувремена (46-41).

Црвена звезда је први пут дошла до двоцифреног вођства (53-43 , па  58-48 ), а Петрушев и Добрић су били ти који су имали прву реч у нападу нашег тима. Клавер, Харпер и Џонс, међутим, нису дозволили црвено-белима да повећају предност. Валенсија је покушавала да остане на заостатак од два поседа (65-60) пре него што је трећи део завршен резултатом 69-62 у корист Звезде, која је до тог тренутка имала 20/29  у шуту за два и 7/16 тројки, насупрот 13/23 за два поена и 10/23 тројки Шпанаца.

Изабраници Душка Ивановића су први пут на мечу повисили на +12 поена (76-64) после тројке Холанда и чинило се да потпуно контролисали ситуацију у Београду, како се касније и испоставило. Валенсија није могла да се врати у меч, Црвена звезда повела је са чак 15 поена разлике (86-71), кад је и било јасно да ће се чекати само коначна разлика, која је потом била и убедљивија, све до крајњих 92-73.

Убедљива и заслужена победа Црвене звезде која је много трчала, правила лепе фазе у нападу и у основи доминирала у рекету. У петак следи гостовање Асвелу.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама