Blog Košarka Košarka/Vesti Košarka/Izveštaji i analize CZBG

Zvezda ubedljivo savladala Valensiju

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Valensije ubedljivim rezultatom 92-73 i vezali drugu uzastopnu pobedu u Evroligi.

Tim kojem je više trebala pobeda u Beogradu bila je Valensija. Ali, pobeda je završila u rukama našeg tima, koji se sada izjednačio sa današnjim protivnikom u skoru na tabeli. Obe ekipe imaju skor 14-17 i dve pobede su udaljene od osmog mesta i Baskonije i Žalgirisa, što čini zadatak ulaska u plej-of veoma teškim, ako ne i nemogućim.

Filip Petrušev je meč završio sa 20 poena i 7 skokova, a pratili su Dobrić (16 poena) i Kampaco (15 poena, 7 asistencija).

Činilo se da je Crvena zvezda “mazila” nogu po gasu posle identifikacionih pet minuta (7-7) dok je povela sa 17-11, a Kampaco je dirigovao tempo na oba kraja terena. Naravno, ispostavilo se retrospektivno, nastavak je bio drugačiji, pošto je Valensija do kraja prvog perioda imala seriju 10-3 i tako kratko povela u rezultatu (20-21).

Držali su gosti uzde igre do sredine druge četvrtine (28-30) zahvaljujuć trojkama Veba, Lopeza-Arostregija i Harpera.  Istom merom odgovarala je i Zvezda, preko ruku Bentila, Vildose i Holanda. I ne samo da je povratila vođstvo, već se našala u lagodnom vođstvu sa +8 poena (41-33 i 44-36) pred kraj poluvremena (46-41).

Crvena zvezda je prvi put došla do dvocifrenog vođstva (53-43 , pa  58-48 ), a Petrušev i Dobrić su bili ti koji su imali prvu reč u napadu našeg tima. Klaver, Harper i Džons, međutim, nisu dozvolili crveno-belima da povećaju prednost. Valensija je pokušavala da ostane na zaostatak od dva poseda (65-60) pre nego što je treći deo završen rezultatom 69-62 u korist Zvezde, koja je do tog trenutka imala 20/29  u šutu za dva i 7/16 trojki, nasuprot 13/23 za dva poena i 10/23 trojki Španaca.

Izabranici Duška Ivanovića su prvi put na meču povisili na +12 poena (76-64) posle trojke Holanda i činilo se da potpuno kontrolisali situaciju u Beogradu, kako se kasnije i ispostavilo. Valensija nije mogla da se vrati u meč, Crvena zvezda povela je sa čak 15 poena razlike (86-71), kad je i bilo jasno da će se čekati samo konačna razlika, koja je potom bila i ubedljivija, sve do krajnjih 92-73.

Ubedljiva i zaslužena pobeda Crvene zvezde koja je mnogo trčala, pravila lepe faze u napadu i u osnovi dominirala u reketu. U petak sledi gostovanje Asvelu.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Skoči na traku sa alatkama