Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Velika utakmica i pobeda Zvezde pred krcatim Pionirom!

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet savladali su Olimpijakos na svom parketu 87:79 (30:26, 19:27, 20:12, 22:20). Zvezda je u drugom poluvremenu na krilima Holanda slomila protivnika i stigla do velike pobede.

Najefikasniji u redovima Zvezde je bio Kampaco sa 20 poena uz 8 asistencija, 17 je dodao Holand, dok su po 12 postigli Vildoza i Petrušev. Dvocifren je bio takođe Mitrović sa 10 poena.

Gosti iz Pireja su ušli u meč sa većom energijom, što se ogledalo u odličnim procentima šuta koji su im doneli ranu prednost 8:15, a potom 13:20. Zvezdu je u ovim momentima poenterski vukao Vilfoza sa dve pogođene trojke. Olimpijakos je stigao do dvocifrene prednosti (19:30), ali je naša ekipa u finišu deonice uhvatila rezultatski priključak uz trojku Petruševa sa zvukom sirene 26:30.

U nastavku meča je zaplesao Kampaco koji je svojom energijom povukao napad Zvezde. Razlika se postepeno topila, a preokret je usledio pri rezultatu 35:39 kada je Zvezda napravila seriju 8:0 kojom je povela (43:39). Sam finiš poluvremena su gosti bolje odigrali što im je donelo prednost 45:47.

Najefikasniji u ovom delu igre su bili Kanpaco i Vildoza sa po osam poena, dok je sedam dodao Dobrić.

Drugo poluvreme je otvoteno trojkom uz faul Vildoze, dok su se na to svojim pogodcima nadovezali Martin i Kampaco za seriju Zvezde 9:0 (54:47). U nastavku se igrala izuzetno čvrsta košarka, a naši igrači su uspeli da sačuvaju stečenu prednost do kraja deonice 65:59.

Poslednju deonica će ostati dugo upamćena navijačima Zvezde jer su u njoj videli neverovatnu seriju Džona Holanda koji je za samo nekoliko minuta postigao 13 poena (3 trojke). Zapalio se Pionir u tim momentima, a Zvezda je uz sugurno komandovanje Kampaca zadržala ovu prednost do kraja utakmice i skavila 87:79.

KK Crvena zvezda Meridianbet: Holand 17, Vildoza 12, Lazarević, Kampaco 20, Mitrović 10, Martin 4, Dobrić 7, Ivanović, Ilić 2, Nedović, Kuzmić 3, Petrušev 12;

Olimpijakos: Vezenkov 16…

Zvezda naredni meč igra u nedelju na svom terenu protiv Splita u okviru regionalne lige, dok se takmičenje u Evroligi za našu ekipu završava u četvrtak kada će u Beograd doći ekipa Fenerbahčea.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama