Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Плеј-оф се види само двогледом, ПАО искористио Звездине хроничне болести

У црвено-белом тиму ништа ново – утакмица која је била под контролом 25 минута припала је Звездином ривалу. Ове вечери је Панатинаикос био тај који је искористио хроничне болести црвено-белих, направивши серију 30-5 за десет минута и тиме осетивши мирис победе после шест утакмица.

Контрола меча 25 минута и вођство 16 поена разлике (37-53) није довољно да се сруши ни десетковани Панатинаикос. У ствари, Црвену звезду може да добије свака екипа као што се видело у Загребу. Иако се очекивало да су лекције научене и да ће завршница из меча се Ефесом показати пут, то се није десило. Звезди не треба учитељ да савлада лекцију, него лекар да лечи њене хроничне болести. Нови пад у амбис који је противник екплоатисао, бацио је Звезду тако ниско да до плеј-офа може да добаци само двогледом.

Почело је лепо за наш тим. Градила се предност стрпљивим нападом и квалитетном дефанзивом. Да играчи нису направили лаку грешку, разлика је могла да буде и већа, али је серија од 10-0 после нерешеног (7-7) довела до прве двоцифрене разлике пре краја првог периода.

Деловало је да ће против ривала са бедним процентима шута код куће ићи све глатко. Немања Недовић је одлично почео меч против свог бившег тима и са 10 поена довео Црвену звезду у предност са +11 поена (11-22) убрзо након почетка друге четвртине. Папајанис је био једино поуздано решење у нападу зелених које их је одржавао у мечу (22-28) у моменту кад су имали 0/11 у шуту за три поена.

Звезда је покушавала да поврати двоцифрену разлику и контролише меч, што се и десило. Три минута пред полувреме први пут се нашла на +13  (22-35) након што је направила серију од 7-0 захваљујући доброј одбрани. И поред Вилијамсових 5-0 (27-35 ) уз прву тројку домаћина после 11 промашаја, црвено-бели су одговорили и минут пре краја поново стигли до +13 (27-40).

Чинило се да је сјајно кренуло и у наставку јер је Звезда први пут достигла максималних +16 (29-45). Онда су кренули црни минути и зелена серија која је спустила разлику на 44-53 која се до краја развила у серију 15-1 за 52-54 минут пре краја треће четвртине четвртине (52-55). После почетка последње четвртине, Панатинаикос је први пут повео резултатом 56-55 и стигао до +4 (59-55) после тројке Нејта Волтерса, који је понтирао за делимичан резултат од 22-2. Шокирана Звезда није имала никакав одговор, па је налет трајао до крајњих 75-66.

Екипа Душка Ивановића била је без лидера на терену. Двоцифрени Немања Недовић је у критичним минутима седео на клупи. Факундо Кампацо узео је само два шута на мечу.

Скочи на траку са алаткама