Košarka Košarka/Vesti Košarka/Izveštaji i analize CZBG

Plej-of se vidi samo dvogledom, PAO iskoristio Zvezdine hronične bolesti

U crveno-belom timu ništa novo – utakmica koja je bila pod kontrolom 25 minuta pripala je Zvezdinom rivalu. Ove večeri je Panatinaikos bio taj koji je iskoristio hronične bolesti crveno-belih, napravivši seriju 30-5 za deset minuta i time osetivši miris pobede posle šest utakmica.

Kontrola meča 25 minuta i vođstvo 16 poena razlike (37-53) nije dovoljno da se sruši ni desetkovani Panatinaikos. U stvari, Crvenu zvezdu može da dobije svaka ekipa kao što se videlo u Zagrebu. Iako se očekivalo da su lekcije naučene i da će završnica iz meča se Efesom pokazati put, to se nije desilo. Zvezdi ne treba učitelj da savlada lekciju, nego lekar da leči njene hronične bolesti. Novi pad u ambis koji je protivnik ekploatisao, bacio je Zvezdu tako nisko da do plej-ofa može da dobaci samo dvogledom.

Počelo je lepo za naš tim. Gradila se prednost strpljivim napadom i kvalitetnom defanzivom. Da igrači nisu napravili laku grešku, razlika je mogla da bude i veća, ali je serija od 10-0 posle nerešenog (7-7) dovela do prve dvocifrene razlike pre kraja prvog perioda.

Delovalo je da će protiv rivala sa bednim procentima šuta kod kuće ići sve glatko. Nemanja Nedović je odlično počeo meč protiv svog bivšeg tima i sa 10 poena doveo Crvenu zvezdu u prednost sa +11 poena (11-22) ubrzo nakon početka druge četvrtine. Papajanis je bio jedino pouzdano rešenje u napadu zelenih koje ih je održavao u meču (22-28) u momentu kad su imali 0/11 u šutu za tri poena.

Zvezda je pokušavala da povrati dvocifrenu razliku i kontroliše meč, što se i desilo. Tri minuta pred poluvreme prvi put se našla na +13  (22-35) nakon što je napravila seriju od 7-0 zahvaljujući dobroj odbrani. I pored Vilijamsovih 5-0 (27-35 ) uz prvu trojku domaćina posle 11 promašaja, crveno-beli su odgovorili i minut pre kraja ponovo stigli do +13 (27-40).

Činilo se da je sjajno krenulo i u nastavku jer je Zvezda prvi put dostigla maksimalnih +16 (29-45). Onda su krenuli crni minuti i zelena serija koja je spustila razliku na 44-53 koja se do kraja razvila u seriju 15-1 za 52-54 minut pre kraja treće četvrtine četvrtine (52-55). Posle početka poslednje četvrtine, Panatinaikos je prvi put poveo rezultatom 56-55 i stigao do +4 (59-55) posle trojke Nejta Voltersa, koji je pontirao za delimičan rezultat od 22-2. Šokirana Zvezda nije imala nikakav odgovor, pa je nalet trajao do krajnjih 75-66.

Ekipa Duška Ivanovića bila je bez lidera na terenu. Dvocifreni Nemanja Nedović je u kritičnim minutima sedeo na klupi. Fakundo Kampaco uzeo je samo dva šuta na meču.

Skoči na traku sa alatkama