Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Пешићев дублет донео победу статичној Звезди у Бачкој Тополи

Фудбалери Црвене звезде наставили су победнички низ освојивши три бода победом 2:1 у сусрету са ТСЦ-ом уз два поготка Александра Пешића.

Памтиће публика на стадиону овај сусрет првенствено по мраку пошто је напајање електричном енергијом било нестабило на ТСЦ Арени, до тачке да је судија Милош Милановић послао играче у свлачионицу док се проблем није решио. После дуге паузе стечени су предуслови да се меч настави. Ипак, на стадиону и даље нису сви рефлектори били у функцији па је амбијент био и помало романтичан.

Романтике, међтим, није било у игри црвено-белих. Емотивно испражњена екипа Милоша Милојевића мало шта је приказала на северу Србије. Тренер нашег тима искористио је прилику да у излог стави Стефана Лековића уз Александра Драговића у штоперском тандему, услед суспензије коју је одрађивао Ераковић и повреде Немање Милуновића. Одушак је добио Александар Катаи на старту , чекавши прилику са клупе.

Звезда је на почетку желела да буде та која ће диктирати темпо и благу иницијативу је имала до вођства. Александар Пешић је у транзицији добио употребљиву лопту Канге, затим ефектно преварио дефанзивца домаћих и квалитетном завршницом променио резултат у 21. минуту. Али још једном је наш тим одустао од активне игре после датог гола.

ТСЦ је имао више од игре од тог тренутка. Лако је тим из Бачке Тополе стизао до гола Милана Борјана, пре свега преко десне стране наше поставке. Претио је Ђаковац, немогуће је промашио Милосављевић, стопроцентну прилику спречио је Драговић интервенцијом након корнера. Борјан је зауставио ударац Раткова и још једном сачувао мрежу нетакнутом у тим моментима, али је после његове интервенције при истрчавању у 45. минуту лопта дошла до ноге Аранђела Стојковића који је потегао напред и циљао на празну мрежу. Испречио се Стефан Лековић и сачувао предност Звезде пред одлазак у свлачионицу.

По повратку на терен, одмах је Звезда стигла до другог поготка у режији Кангве и Пешића. Затечен и видно деморалисан домаћин није могао да буде енергичан као у првом делу. Ипак су дошли до гола наде када је у 70. минуту Лука Илић са великом прецизношћу пронашао Раткова који је закуцао под пречку. Нису одустајали играчи у тамно плавим дресовима од иницијативе, али је овај део утакмице био је мирнијег тока. Најбољу шансу до краја имао је Катаи, али је из изгледне ситуације шутирао високо и непрецизно.

 

Скочи на траку са алаткама