Fudbal Fudbal/Vesti Fudbal/Izveštaji i analize CZBG

Pešićev dublet doneo pobedu statičnoj Zvezdi u Bačkoj Topoli

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su pobednički niz osvojivši tri boda pobedom 2:1 u susretu sa TSC-om uz dva pogotka Aleksandra Pešića.

Pamtiće publika na stadionu ovaj susret prvenstveno po mraku pošto je napajanje električnom energijom bilo nestabilo na TSC Areni, do tačke da je sudija Miloš Milanović poslao igrače u svlačionicu dok se problem nije rešio. Posle duge pauze stečeni su preduslovi da se meč nastavi. Ipak, na stadionu i dalje nisu svi reflektori bili u funkciji pa je ambijent bio i pomalo romantičan.

Romantike, međtim, nije bilo u igri crveno-belih. Emotivno ispražnjena ekipa Miloša Milojevića malo šta je prikazala na severu Srbije. Trener našeg tima iskoristio je priliku da u izlog stavi Stefana Lekovića uz Aleksandra Dragovića u štoperskom tandemu, usled suspenzije koju je odrađivao Eraković i povrede Nemanje Milunovića. Odušak je dobio Aleksandar Katai na startu , čekavši priliku sa klupe.

Zvezda je na početku želela da bude ta koja će diktirati tempo i blagu inicijativu je imala do vođstva. Aleksandar Pešić je u tranziciji dobio upotrebljivu loptu Kange, zatim efektno prevario defanzivca domaćih i kvalitetnom završnicom promenio rezultat u 21. minutu. Ali još jednom je naš tim odustao od aktivne igre posle datog gola.

TSC je imao više od igre od tog trenutka. Lako je tim iz Bačke Topole stizao do gola Milana Borjana, pre svega preko desne strane naše postavke. Pretio je Đakovac, nemoguće je promašio Milosavljević, stoprocentnu priliku sprečio je Dragović intervencijom nakon kornera. Borjan je zaustavio udarac Ratkova i još jednom sačuvao mrežu netaknutom u tim momentima, ali je posle njegove intervencije pri istrčavanju u 45. minutu lopta došla do noge Aranđela Stojkovića koji je potegao napred i ciljao na praznu mrežu. Isprečio se Stefan Leković i sačuvao prednost Zvezde pred odlazak u svlačionicu.

Po povratku na teren, odmah je Zvezda stigla do drugog pogotka u režiji Kangve i Pešića. Zatečen i vidno demoralisan domaćin nije mogao da bude energičan kao u prvom delu. Ipak su došli do gola nade kada je u 70. minutu Luka Ilić sa velikom preciznošću pronašao Ratkova koji je zakucao pod prečku. Nisu odustajali igrači u tamno plavim dresovima od inicijative, ali je ovaj deo utakmice bio je mirnijeg toka. Najbolju šansu do kraja imao je Katai, ali je iz izgledne situacije šutirao visoko i neprecizno.

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama