Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Furiozna Zvezda nije ostavila nedoumicu Monaku i slavila ubedljivu pobedu

Svakoj seriji po prirodi stvari dođe kraj, pa je i Crvena zvezda prekinula crni niz personifikovan u tri vezana poraza na domaćem terenu, slavivši u meču 19. kola Evrolige nad Monakom rezultatom 92-68.

Košarkaški Crvene zvezde u furioznom ritmu odigrali su meč, ne ostavljajući mesta nedoumici gostima i stigli do lake pobede rezultatom 92-68. Naime, razlika je dostigla i +25 tokom  četvrtog perioda za crveno-bele koji su videli kako Luka Vildosa (9 poena, 3 asistencije, 3 skoka i 3 ukradene lopte) ponovo staje na parket posle povrede u meču sa Barselonom pretposlednjeg dana decembra.

Nemanja Nedović pronašao je ritam u uvodnim minutima meča u dvorani Aleksandar Nikolić , postigavši  pet uzastopnih poena za naš tim (14-11) , a kad se Luka Vildosa pridodao sa 6.75 razlika se povećala na dvocifrenu prednost (21-11).

Naime, crveno-beli su prvi period zatvorili sa prednošću od 23-14, podelivši 7 asistencija protiv Monaka, koji je za dva poena šutirao razočaravajućih 20% (2/10) i pritom pet puta gubio loptu u istom intervalu. Razlika se povećavala za Crvenu zvezdu nakon vezanih trojki Filipa Petruševa i Branka Lazića na 47-29, tri minuta pre poluvremena.

Naši igrači su ušli u svlačionicu sa prednošću 54-36, vođeni Nedovićem (11 poena) i Lukom Mitrovićem (10 poena).

I u drugom poluvremenu viđena je identična slika. Crveno-beli su nakon manjih apmlituda na otvaranju trećeg kvartala kontrolisali meč u potpunosti. Stefan Marković je povećao prednost na maksimalnih +25 kada je poentirao za 92-67 u 38. minutu. Na kraju, uz blagi prazan hod u napadu, naš tim je došao do uverljive pobede od 92-68, popravivši svoj skor na 10-9 i tako okončao zahtevno duplo kolo Evrolige na pravi način.

Faktički je utakmica, sa ove vremenske tačke gledišta, prelomljena u prvoj četvrtini kada je Monako je počeo meč sa 2/10 za dva, 2/4 za tri, zaostajući u rezultatu. U isto vreme, Crvena zvezda je pokazala svestranost u napadu i nije ispuštala kontrolu nad mečom.

Filip Petrušev je nastavio sa odličnim partijama, zabeleživši 21 poen, pri šutu  8/9 za dva, 1/2 trojke, 2/3 slobodna baanja, 6 skokova, 1 ukradenu loptu i 1 faul za 24:48 minuta na parketu. Luka Mitrović je pomogao saigračima sa 15 poena, 6 skokova i 4 asistencije, nagovestivši možda kraj krize u kojoj se nalazi.

Crveno-beli su na meču zabeležili 28 asistencija kao krunski dokaz o sjajnom timskom nastupu u pobedi nad ekipom koja je do ovog kola bila vodeća na tabeli.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Skoči na traku sa alatkama