Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Фуриозна Звезда није оставила недоумицу Монаку и славила убедљиву победу

Свакој серији по природи ствари дође крај, па је и Црвена звезда прекинула црни низ персонификован у три везана пораза на домаћем терену, славивши у мечу 19. кола Евролиге над Монаком резултатом 92-68.

Кошаркашки Црвене звезде у фуриозном ритму одиграли су меч, не остављајући места недоумици гостима и стигли до лаке победе резултатом 92-68. Наиме, разлика је достигла и +25 током  четвртог периода за црвено-беле који су видели како Лука Вилдоса (9 поена, 3 асистенције, 3 скока и 3 украдене лопте) поново стаје на паркет после повреде у мечу са Барселоном претпоследњег дана децембра.

Немања Недовић пронашао је ритам у уводним минутима меча у дворани Александар Николић , постигавши  пет узастопних поена за наш тим (14-11) , а кад се Лука Вилдоса придодао са 6.75 разлика се повећала на двоцифрену предност (21-11).

Наиме, црвено-бели су први период затворили са предношћу од 23-14, поделивши 7 асистенција против Монака, који је за два поена шутирао разочаравајућих 20% (2/10) и притом пет пута губио лопту у истом интервалу. Разлика се повећавала за Црвену звезду након везаних тројки Филипа Петрушева и Бранка Лазића на 47-29, три минута пре полувремена.

Наши играчи су ушли у свлачионицу са предношћу 54-36, вођени Недовићем (11 поена) и Луком Митровићем (10 поена).

И у другом полувремену виђена је идентична слика. Црвено-бели су након мањих апмлитуда на отварању трећег квартала контролисали меч у потпуности. Стефан Марковић је повећао предност на максималних +25 када је поентирао за 92-67 у 38. минуту. На крају, уз благи празан ход у нападу, наш тим је дошао до уверљиве победе од 92-68, поправивши свој скор на 10-9 и тако окончао захтевно дупло коло Евролиге на прави начин.

Фактички је утакмица, са ове временске тачке гледишта, преломљена у првој четвртини када је Монако је почео меч са 2/10 за два, 2/4 за три, заостајући у резултату. У исто време, Црвена звезда је показала свестраност у нападу и није испуштала контролу над мечом.

Филип Петрушев је наставио са одличним партијама, забележивши 21 поен, при шуту  8/9 за два, 1/2 тројке, 2/3 слободна баања, 6 скокова, 1 украдену лопту и 1 фаул за 24:48 минута на паркету. Лука Митровић је помогао саиграчима са 15 поена, 6 скокова и 4 асистенције, наговестивши можда крај кризе у којој се налази.

Црвено-бели су на мечу забележили 28 асистенција као крунски доказ о сјајном тимском наступу у победи над екипом која је до овог кола била водећа на табели.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама