Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

Црвено-беле силовите и против Спартака

Одбојкашице Црвене звезде наставиле су тамо где су стале у Европи. За само три дана на Бањици је прво у квалификацијама за Лигу шампиона „пао“ Калцит из Камника, а потпом и у домаћем првенству Спартак из Суботице. Иако су се изабранице Ратка Павличевића, прибојавале умора после тешког дуела са Словенкама, по игри против Суботичанки то се није могло приметити.

Од старта меча, показале су девојке у црвено-белим да се оне питају на терену. Све до 6:6 у првом сету Спартак је држао корак, а онда је уследио поен Аделе Хелић, па затим и ас сервис Јелене Стојић. Успеле су Суботичанке да на 19:14, вежу два поена, међутим није им то вредело. Са два поена Исидоре Родић, и једним Аделе Хелић било је јасно ко ће освојити први сет. Звезда је искористила сервис грешку Коцићеве, потом и Баићеве и дошла до 25:19.

У други сет ушле су Суботичанке решене да одмах створе осетнију предност, везале су три поена, међутим убрзо је Црвена звезда, преузела иницијативу и дошла до 5:3. Клацкалица се водила до финиша другог сета, односно све до 22:20. Поенима сјајне Аделе Хелић и Божице Марковић после блока, Црвена звезда је стигла до 25:20.

До 3:0, одбојкашице Црвене звезде дошле су после одличне игре у трећем сету. Питале су се изабранице Ратка Павличевића од првог до последњег поена. После шест везаних, било је јасно коме ће припасти трећи сет.

Најефикаснија у тиму Црвене звезде била је сјајна Адела Хелић са 18 поена, док је Јелена Стојић на крају скупила 13.

Црвена звезда – Спартак 3:0 (25:19, 25:20, 25:17)

СЦ „Вождовац“ на Бањици. Гледалаца: 150.Судије: С.Зотовић, М.Милошевић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер, Ђурђевић (либеро), Жигић (либеро), Ћировић 2, Стојић 13, Живојиновић 5, Марковић 11, Врцељ, Хелић 18, Родић 11.

СПАРТАК: Јековић 7, Радоњић 6, Баић 3, Шипић 3, Королија 3, Коцић 19, Матић 4, Ивковић (либеро), Вукмановић.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама