Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Crveno-bele silovite i protiv Spartaka

Odbojkašice Crvene zvezde nastavile su tamo gde su stale u Evropi. Za samo tri dana na Banjici je prvo u kvalifikacijama za Ligu šampiona „pao“ Kalcit iz Kamnika, a potpom i u domaćem prvenstvu Spartak iz Subotice. Iako su se izabranice Ratka Pavličevića, pribojavale umora posle teškog duela sa Slovenkama, po igri protiv Subotičanki to se nije moglo primetiti.

Od starta meča, pokazale su devojke u crveno-belim da se one pitaju na terenu. Sve do 6:6 u prvom setu Spartak je držao korak, a onda je usledio poen Adele Helić, pa zatim i as servis Jelene Stojić. Uspele su Subotičanke da na 19:14, vežu dva poena, međutim nije im to vredelo. Sa dva poena Isidore Rodić, i jednim Adele Helić bilo je jasno ko će osvojiti prvi set. Zvezda je iskoristila servis grešku Kocićeve, potom i Baićeve i došla do 25:19.

U drugi set ušle su Subotičanke rešene da odmah stvore osetniju prednost, vezale su tri poena, međutim ubrzo je Crvena zvezda, preuzela inicijativu i došla do 5:3. Klackalica se vodila do finiša drugog seta, odnosno sve do 22:20. Poenima sjajne Adele Helić i Božice Marković posle bloka, Crvena zvezda je stigla do 25:20.

Do 3:0, odbojkašice Crvene zvezde došle su posle odlične igre u trećem setu. Pitale su se izabranice Ratka Pavličevića od prvog do poslednjeg poena. Posle šest vezanih, bilo je jasno kome će pripasti treći set.

Najefikasnija u timu Crvene zvezde bila je sjajna Adela Helić sa 18 poena, dok je Jelena Stojić na kraju skupila 13.

Crvena zvezda – Spartak 3:0 (25:19, 25:20, 25:17)

SC „Voždovac“ na Banjici. Gledalaca: 150.Sudije: S.Zotović, M.Milošević

CRVENA ZVEZDA: Taubner, Đurđević (libero), Žigić (libero), Ćirović 2, Stojić 13, Živojinović 5, Marković 11, Vrcelj, Helić 18, Rodić 11.

SPARTAK: Jeković 7, Radonjić 6, Baić 3, Šipić 3, Korolija 3, Kocić 19, Matić 4, Ivković (libero), Vukmanović.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama