Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

Уз помоћ Делија одбојкашице Звезде славиле против Срема

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су још један максималан тријумф у првенству. На гостовању у Сремској Митровици, изабранице Ратка Павличевића славиле су против Срема.

У препуној хали „Пинки“ пред нашим верним навијачима Делијама, одбојкашице у црвено-белим пружиле су фантастичну игру,а питање победника није било упитно.

Све до 7:8, водила се равноправна борба на терену, али онда је Црвена звезда преузела иницијативу и брзо је на семафору писало 11:20. До краја првог сета, изабранице Ратка Павличевића рутински су стигле до 14:25.

У другом сету мало су се намучиле наше одбојкашице. Срем је водио са 10:8, али када је било најпотребније уз подршку са трибина, дошло је до прекрета. Везале су црвено-беле четири поена и прешле у вођство. Права борба виђена је у финишу другог сета на 21:22, успешан је био блок Катарине Чанак, а последњи поен донела је Јелена Стојић за 22:25.

Сервис је одлично функционисао на утакмици тако да су црвено-беле без проблема завршиле и трећи сет.

Најефикаснија у тиму Црвене звезде била је Јелена Стојић са 15 поена, док је Адела Хелић завршила меч са 11 поена.

У наредном колу одбојкашице Црвене звезде играју против Железничара у Лајковца.

Срем – Црвена звезда 0:3 (14:25,22:25,19:25)

ПСЦ „Пинки“ Сремска Митровица. Гледалаца: 1000. Судије: Јована Вуковић и Драган Паповић.

СРЕМ: Михајловић 8, Грабић 9, Сарић 12, Дапчевић (либеро), Јовановић, Стевановић 2, Драшковић, Антић 4, Живановић 7.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Живојиновић 9, Ђурђевић (либеро), Марковић 6, Ћировић 2, Чанак 9, Стојић 15, Хелић 11, Родић.

Катарина Чанка, завршила је меч са девет поена. На крају дуела са Сремом, она се захвалила саиграчицама на борбеној игри, али је посебно апострофирала навијаче.

– Честитам екипи на борбеној утакмици. Први пут смо ове сезоне играле пред нашим навијачима у гостима. Срећне смо због тога. Срце нам је било пуно због Делија. Навијачи су нам дали додатни мотив да пружимо све од себе на овој утакмици и остваримо максималну победу. Још једном хвала Делијама. Честитам и Срему на доброј утакмици – истакла је Катарина Чанак.

Божица Марковић, фантастично је одиграла још један првенствени меч, а после утакмице је задовољно истакла:

– Сјајно смо се бориле, честитам екипи на победи. Оствариле смо максималну победу, мада је свака утакмица тешка на свој начин, без обзира на резултат. Срем је пружио добар отпор, међутим биле смо у свим елементима добре, посебно на сервису. Ту смо их одвојили од мреже. Похвалила бих саиграчице на великој борби, нисмо одустајале од наше игре. Хвала и навијачима који су дошли да нас подрже у Сремској Митровици. Трибине су биле пуне, што нас је обрадовало. Идемо даље у истом ритму.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама